Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Μια σπάνια στιγμή στην Κυψέλη.

  Το σαρανταήμερο μνημόσυνο  του πατέρα  τους ήταν η αφορμή για να συναντηθούν οι δύο επίσκοποι στο ναό της γενέτειράς  τους. Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου τελέστηκε το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Όθωνα Ζωγράφου, πατέρα  των  μητροπολιτών Ύδρας κ. Εφραίμ και Κορέας κ. Αμβροσίου. Τα  δύο κατά σάρκα αδέλφια είχαν την ευκαιρία  να συλλειτουργήσουν στην Ευαγγελίστρια της Κυψέλης και οι συγγενείς, οι φίλοι, οι παλαιοί συμμαθητές και συγχωριανοί την ευκαιρία να  συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν μαζί τους σκέψεις  και ευχές. Ιδιαίτερα ο μητροπολίτης Κορέας ταξίδεψε από τη μακρινή χώρα της Κορέας για να τελέσει  το μνημόσυνο του πατέρα του.
   Ήταν  η πρώτη φορά  που συλλειτούργησαν τα δύο αδέλφια στην Κυψέλη και η πρώτη φορά  που στον ενοριακό ναό  της Ευαγγελιστρίας τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο.
  
  Μια παλαιά  παράδοση και τάξη ζυμωμένη με  τον πολιτισμό μας και  την μακραίωνη ζωή μας  θέλει τις θλιβερές αυτές  ευκαιρίες,  όπως είναι τα μνημόσυνα,  των τεθνεώτων αδελφών μας να γίνονται ευκαιρίες συνάντησης, επαφής ακόμα και χαράς  για  το ξανασμίξιμο προσφιλών προσώπων. Η χαρμολύπη βασικό  συστατικό  της ζωής μας.

Η φωτογραφία προέρχεται από παλαιότερη συνάντηση των δύο αδελφών Μητροπολιτών στην Ι.Μονή Αγίου Νεκταρίου. Η φωτογραφία είναι  του κ. Νεκτάριου Λαβούτα.