Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

"Το όνειρο του Ιωάννη" ένα βιβλίο για τον Ι.ΚαποδίστριαΈνα διαφορετικό βιβλίο για τον πρώτο Κυβερνήτης της Ελλάδας που απευθύνεται σε παιδιά και νέους, μας προσφέρουν οι εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο»  γραμμένο από την κ. Έλσα Μυρογιάννη.
Με αφορμή μια προσωπικότητα που άφησε το αποτύπωμά της πέραν των συνόρων, οι συγγραφείς της σειράς δημιουργούν μικρές μυθιστορηματικές βιογραφίες. Η Έλσα Μυρογιάννη παρουσιάζει τον Ιωάννη Καποδίστρια: Κερκυραίο αριστοκράτη, Ευρωπαίο διπλωμάτη, Έλληνα πολιτικό -το ταξίδι της ζωής του.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και νέους, και προσπαθεί να συνδυάσει τη γνωριμία με μια ιστορική φυσιογνωμία και τη μυθοπλασία.
Από το οικογενειακό κτήμα στα Επισκοπιανά της Κέρκυρας, ο Ιωάννης Καποδίστριας βρέθηκε αρκετά νέος να σταδιοδρομεί ως διπλωμάτης στην Ευρώπη του Ναπολέοντα. Η μόρφωση, η πατρική επιρροή, η εμπειρία του στην Επτάνησο Πολιτεία οδήγησαν σε μια ζωή γεμάτη προκλήσεις. Ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, υπηρέτησε μια τεράστια αυτοκρατορία, συνεργάστηκε ή συγκρούστηκε με τις μεγαλύτερες πολιτικές φυσιογνωμίες της εποχής του. Αλλά δεν ήταν ζωή χωρίς δυσκολίες: μακριά από την πατρίδα, συχνά χωρίς φίλους, με περιορισμένα μέσα και βαριές ευθύνες, αναγκάστηκε τελικά να εγκαταλείψει μια ζηλευτή σταδιοδρομία για λόγους προσωπικής και πολιτικής ηθικής. Μέχρι που εκλέχτηκε κυβερνήτης της ρημαγμένης Ελλάδας, μιας χώρας που γνώριζε μόνο από τα διαβάσματά του…
Το βιβλίο συμπληρώνει ένα εικονογραφημένο χρονολόγιο. 

Σε συνεργασία με το Μουσείο Καποδίστρια - Capodistrias Museum - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
https://kaleidoscope.gr/…/9789604711604-to-oneiro-tou-ioann…