Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Μεγάλο χταπόδι έπιασε κορμοράνο

 Από το βασίλειο  των ζώων οι εικόνες και η είδηση.
 Ένα  βασίλειο στο οποίο επικρατεί ο νόμος της επιβίωσης όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Στην περίπτωση όμως αυτή το μεγάλο χταπόδι επιχείρησε να τσακώσει έναν κορμοράνο αλλά  το τσάκωσαν οι άνθρωποι και κατά πάσα πιθανότητα.... έγινε το ίδιο, λαχταριστός μεζές.
Η είδηση δημοσιεύτηκαν στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα  του Ναυπλίου και αναδημοσιεύτηκε από το iefimerida.gr


"Ένας κορμοράνος που φημίζεται για το ψάρεμα του, στην προσπάθεια του να πιάσει κάποιο ψάρι στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο, εντοπίστηκε από ένα μεγάλο χταπόδι που δεν δίστασε να τον πιάσει στα πλοκάμια του.
Το μεγάλο χταπόδι τεσσάρων κιλών και μήκος ενάμισι μέτρο και πλέον  άρπαξε με τα πλοκάμια του τον  κορμοράνο και προσπαθούσε να τον βυθίσει ώστε να τον πνίξει, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα «Αργολικές Ειδήσεις». Σε μισό μέτρο νερό, σχεδόν στην παραλία το χταπόδι κρατούσε με όλη τη δύναμη του το πτηνό ,που είναι μεγαλόσωμο και αρκετά δυνατό και το έσφιγγε για να μην του φύγει.
Για καλή του τύχη περιπατητές είδαν το άτυχο πτηνό να προσπαθεί να ξεφύγει με όση δύναμη του είχε απομείνει και άμεσα αφού μπήκαν στη θάλασσα κατάφεραν να αποκολλήσουν το χταπόδι από το σώμα του κορμοράνου. Το πτηνό είχε υποστεί μεγάλο σοκ αλλά ευτυχώς δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά και κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να ανακτήσει και πάλι τις δυνάμεις του και να φύγει. Το χταπόδι πάντως δεν είχε την ίδια τύχη".