Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για το έργο "Λόγω βλάβης"


 Τρεις τελευταίες παραστάσεις  αυτό το τριήμερο 15 - 16 - 17  Φεβρουαρίου για  το έργο "Λόγω βλάβης" που παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας.
  Η παράσταση  έχει αποσπάσει  τα κολακευτικά σχόλια των θεατών που την παρακολούθησαν στις προηγούμενες έξι παραστάσεις.
  Μια από  τις ευτυχισμένες στιγμές  για το ερασιτεχνικό θέατρο της Αίγινας που αγκάλιασε ακόμα και  το νεανικό κοινό του νησιού.

Το  Θεατρικό έργο  του Γ.Μπήτρου «Λόγω βλάβης" ανέβηκε την Παρασκευή  1 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας και ολοκληρώνει τις παραστάσεις του αυτό  το τριήμερο.
 Ώρα έναρξης  20.30.
Είσοδος ελεύθερη.
Λίγα λόγια  για την υπόθεση  του έργου:
Δύο ταξιδιώτες προβάλουν στο λιμάνι αργά τη νύχτα με σκοπό να πάρουν το τελευταίο πλοίο για Πειραιά. Δύο αδέρφια, ο Πέτρος και ο Παύλος, με βαριές αποσκευές στα χέρια τους και με ακόμα πιο ογκώδη απωθημένα στην ψυχή.
Έχουν έρθει στην Αίγινα για μια οικογενειακή υπόθεση. Εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, και για αυτό τόσο ταιριαστοί, αρχίζουν με τη στιχομυθία τους να φωτίζουν πτυχές και πρόσωπα από τα παλιά. Από τα παιδικά χρόνια στο νησί, έως τις τελευταίες ημέρες των κοντινών τους ανθρώπων. Στο βάθος της ιστορίας τους, μέσα στην πάχνη της χειμερινής υγρασίας, σκιαγραφούνται οι Φυλακές της Αίγινας, οι κρατούμενοι, τα μυστικά που δεν ξεστόμισαν ποτέ ο ένας στον άλλον. Στιγμές βγαλμένες μέσα από ένα κίτρινο, φθαρμένο τετράδιο με τον "Φοίνικα" στο οπισθόφυλλο. Ερωτήματα που ακόμα πλανιούνται, αλήθειες που απαιτούν δικαίωση.
Και η αναμονή για το πλοίο, είναι μονάχα η πρόφαση.
Τους δύο ρόλους  του έργου ερμηνεύουν οι: Νίκος Νικολάου και Λευτέρης Βατικιώτης.
Μουσικές επιλογές και φωτογραφία: Ανέστης Κορνέζος.