Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Η ιστορία της άτυχης "Νεφέλης"


   Κάθε πλοίο  έχει τη δική του ιστορία. Κάποια μεσουρανούν για δεκαετίες και γνωρίζουν μεγάλες δόξες. Κάποια άλλα είναι άτυχα  και αλλάζουν συνεχώς πλοιοκτήτες, κάνουν το γύρο του κόσμου και τελικά μένουν παρατημένα σε κάποιο λιμάνι, κάνοντας όνειρα για θάλασσες μεγάλες, για  ταξίδια αλαργεινά.
  
  Η "Νεφέλη" που όλοι γνωρίσαμε και ταξιδέψαμε  μόνη και έρημη, βρώμικη και ξεχασμένη περιμένει τον νέο κύρη της για να την αγοράσει και να την ταξιδέψει έτσι όπως της αξίζει.

Από  τη σελίδα "πλοία  αργοσαρωνικού" στο Fb

  "Δεκατρία ολόκληρα χρόνια εργάστηκε στον Αργοσαρωνικό έως εκείνο τον Ιούνιο του 2012 που αποχαιρέτησε το λιμάνι της Αίγινας στις 17:45 για το τελευταίο του δρομολόγιο.
   Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1990 στην Ιαπωνία, είχε 97 μέτρα μήκος και μπορούσε να εξυπηρετήσει 1.250 επιβάτες και 125 οχήματα. Το πλοίο Νεφέλη αλλάζει όνομα και γίνεται LA GALERA στο νέο μώλο Δραπετσώνας και ετοιμάζεται για το μακρινό ταξίδι στη Βενεζουέλα στις 20 Σεπτεμβρίου. 11 Οκτωβρίου έχει φτάσει στον τελικό του προορισμο,και εκεί αρχίζει η πρώτη ακινησία για 8 ολόκληρους μήνες χωρίς το πλοίο να χει κάνει κάποιο δρομολόγιο ,ίσως γιατι δε είχε εξασφαλίσει τη γραμμή ίσως για το λιμάνι που δεν έβρισκε πολλα ακούστηκαν.Το πλοίο κάνει ένα δρομολόγιο 55 μίλια σε 3 ώρες PUERTO LA CRUZ -PUNTA DE PIEDRAS.Κατα καιρούς ακουγόταν η επιστροφή του στην Ελλάδα από τους πρώτους κιόλας μήνες κάτι που δεν συνέβη τον Οκτώβριο του 2017 επίσημα λοιπόν μπαίνει προς πώληση και τον Ιανουάριο του 2018 Έλληνας εφοπλιστής προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία για την μεγάλη επιστροφη, τον Μάρτιο λοιπόν η επιστροφή είναι σίγουρη και το πλοίο ετοιμάζεται για τη γραμμή των Σποράδων και με το όνομα Nefeli expres,η συμφωνία τελικά δεν καταλήγει σε deal και το πλοιο παραμένει στη Βενεζουέλα χωρίς να κάνει δρομολόγια από τότε.
   Το πλοίο πλέον ετοιμάζεται για την Αφρική χωρίς να έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα δρομολόγια που θα κάνει.Να του ευχηθούμε καλά ταξίδια και ας ελπίσουμε να είναι τυχερό στην νέα του εταιρία ".