Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Μια "Παντάνασσα" για τη Σουβάλα!

 Επανέρχεται και πάλι  το θέμα  της  δρομολόγησης  του πλοίου "Παντάνασσα" στη  γραμμή Πειραιάς - Σουβάλας. Οι πλοιοκτήτες  του είχαν εκφράσει και παλαιότερα  το ενδιαφέρον τους για τη γραμμή,αλλά  την τελευταία  στιγμή στράφηκαν προς  την Κέρκυρα.
  Ενόψει της νέας  δρομολογιακής περιόδου και  της αναμενόμενης αύξησης  στην κίνηση  επιβατών και οχημάτων  το καλοκαίρι εκδηλώνεται ένα έντονο ενδιαφέρον  για τη  γραμμή της Σουβάλας.
 Να  υπενθυμίσουμε όμως ότι πολλοί ήταν αυτοί που στο παρελθόν είχαν δηλώσει ότι θα έρθουν στη γραμμή αλλά ποτέ  δεν το τόλμησαν και κάποιοι άλλοι "ήλθον - είδον και απήλθον" 
  Η συγκεκριμένη γραμμή γνώρισε μεγάλες  δόξες  τις δεκαετίες  του '80 - '90  μέχρι τις αρχές  του 2000  με  τα πλοία  της παλαιότερης γενιάς  να εξυπηρετούν  τις ανάγκες  των κατοίκων των βόρειων περιοχών της  Αίγινας. Τελευταία πλοία από εκείνη  τη γενιά  ο "Αίας" και ο "Σαρωνικός".

  Ο  ερχομός  της σύγχρονης "Φαίδρας" ανέβασε  πολύ υψηλά  τον πήχυ  στα  δεδομένα της  γραμμής. Έκτοτε είχαμε  τη δρομολόγηση  για λίγο  του 'Οσίου Δαυίδ".

   Η  ενδεχόμενη  δρομολόγηση του ανοικτού  τύπου "Παντάνασσα"  μπορεί να ανακουφίσει  τις μεταφορικές ανάγκες  των κατοίκων ωστόσο η  γραμμή αυτή  χρειάζεται μόνιμη λύση με δρομολόγηση πλοίου όλους τους μήνες  του χρόνου.