Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Εκδρομή στην Ήπειρο η Ομάδα Περιβαλλοντικής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

 Η Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Γυμνασίου Αίγινας πραγματοποίησε τετραήμερη εκδρομή από 4 έως 7 Μαΐου στο Νομό Ιωαννίνων. Έχοντας από την αρχή της χρονιάς επιλέξει ως θέμα "Το Όρος της Αίγινας" με υψόμετρο 532 μ. βρέθηκε ξαφνικά να κινείται σε υψόμετρο έως και 1.102 μέτρα, ζώντας την εμπειρία και τις ομορφιές  των βουνών της Πίνδου. Με βάση την πόλη των Ιωαννίνων η ομάδα σκαρφάλωσε στα πρώτα Ζαγοροχώρια (Μονοδέντρι - Κήποι) κατέβηκε στο φαράγγι του Βίκου και την Αγία Παρασκευή, ανέβηκε στο Μέτσοβο. Στη διαδρομή πολλά πέτρινα χειροποίητα γιοφύρια και ποτάμια τράβηξαν την προσοχή και προκάλεσαν το θαυμασμό των μαθητών.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία παράλληλα να επισκεφθούν το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Βρέλη, το κάστρο των Ιωαννίνων, το νησάκι της λίμνης των Ιωαννίνων, το σπίτι του Αλή - Πασά και το Μουσείο, τη Μονή Φιλανθρωπινών. Η ομάδα κατόρθωσε να φτάσει  στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από αυτά να επισκεφθεί  την Ι. Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστου  και το Πολεμικό Μουσείο στο Καλπάκι.


Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και στο ιστορικό γιοφύρι της Άρτας.

Μια εκδρομή πραγματική περιήγηση  στις ομορφιές και στην ιστορία  της Ηπείρου μιας περιοχής σπάνιας ιδιαίτερης ομορφιάς  που εμείς εδώ στην νότια Ελλάδα σπάνια αντικρίζουμε.
Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης

Στο σπίτι του Αλή Πασά
Στην αρχαία Δωδώνη.
Στο κάστρο των Ιωαννίνων.

Μουσείο Βρέλη
Γεφύρι της Άρτας.