Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η "Διεθνής" στον κινηματογράφο "Τιτίνα"

   Ο κινηματογράφος "Τιτίνα" στην πόλη της Αίγινας συνεχίζει  τις προβολές  του και το μήνα Μάιο. Η επιλογή του γι' αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια διαφορετική και έξω από  τα συνηθισμένα Τούρκικης παραγωγής ταινία με τίτλο "Η Διεθνής".

Η «Διεθνής» είναι μια ταινία αλλόκοτα αισιόδοξη. Οι Τούρκοι σκηνοθέτες Σιρί Σιρεγιά Εντέρ και Μουχαρέμ Γκιλμέζ κάνουν την πρώτη τους απόπειρα να φιλμάρουν μουσικά τη χειραγώγηση της δικτατορίας και την εναντίωση του απλού κόσμο.
Τουρκική ταινία – 2006. Σκηνοθεσία: Μουχαρέμ Γκιλμέζ, Σίρι Σουρέγια Όντερ
Πρωταγωνιστούν: Τσεζμί Μπασκίν, Όζγκου Ναμάλ, Ουμούτ Κουρτ
Υπόθεση: 1982… Μια μικρή πόλη της Ανατολίας που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Νεμρούτ… Στρατιωτικός νόμος επιβεβλημένος από το πραξικόπημα του 1980… Απαγορεύονται τα πάντα…

Υπάρχουν, όμως, ακόμα κάποιοι που δεν διστάζουν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις, τοπικοί μουσικοί που διασκεδάζουν τον κόσμο στο «κινητό τους κλαμπ», και φοιτητές που αναζητούν τρόπους διαμαρτυρίας κατά του στρατιωτικού συμβουλίου που πρόκειται να επισκεφτεί την πόλη τους.
Η Γκουλεντάμ, κόρη του Αμπουζέρ, μαέστρου της «μοντέρνας ορχήστρας» που συνέστησε με τους τοπικούς μουσικούς που είχαν συλληφθεί, ερωτεύεται τον επαναστάτη Χαϊντάρ. Κι η τελετή υποδοχής του στρατιωτικού συμβουλίου θα πάρει απροσδόκητη τροπή…


Μέρες  και ώρες προβολών: Παρασκευή 10/5  και Σάββατο 11/5 Ώρα 20.30
                                              Κυριακή  12/5 Ώρα 19.30
                                              Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.