Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

"Παρουσίαση προγράμματος για τη βία κατά των γυναικών" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

 Κλιμάκιο από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πειραιά, αποτελούμενο από την νομικό κ. Λύτρα και τη ψυχολόγο κ. Ξηρού παρουσίασε πρόγραμμα για τη βία κατά των γυναικών στους μαθητές και τις μαθήτριες  της Γ΄Τάξης  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, τη Δευτέρα  20 Μαΐου.
  Το δίωρο πρόγραμμα  για κάθε  τμήμα εστίασε τόσο στα αίτια  της εκδηλούμενης βίας αλλά  και στην ανάγκη ενημέρωσης  των γυναικών.
  Η βία κατά  των γυναικών είναι κάθε πράξη που δέχονται οι γυναίκες λόγω του φύλου τους, η οποία έχει (ή πιθανόν να έχει) ως αποτέλεσμα τη σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική βλάβη ή πόνο για τις γυναίκες. Επίσης βία αποτελούν  και οι απειλές  για  τις παραπάνω ενέργειες όπως και οι εξαναγκασμοί και η αυθαίρετη στέρηση της ελευθερίας των γυναικών, είτε συμβαίνουν στη δημόσια, είτε στην ιδιωτική ζωή.
Βία είναι: Η ενδοοικογενειακή, η σεξουαλική κακοποίηση, ο σεξουαλικός εξαναγκασμός,  η σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, η σωματεμπορία ( αντιγραφή από  το σχετικό ενημερωτικό έντυπο του Κέντρου Πειραιά).

  Το πρόγραμμα  παρουσιάστηκε στα πλαίσια της  Θεματικής Εβδομάδας και της ενότητας  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Έμφυλων Ταυτοτήτων.


Το Συμβουλευτικό Κέντρο Πειραιά βρίσκεται  στη Λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου στο Νέο Φάληρο. Τηλ. επικοινωνίας  2104828970, 4825372