Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ο πλωτάρχης του Λ. Σ. κ. Αργύρης Φραγκούλης στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αίγινας είχαν σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούν στο σχολείο τους τον Πλωτάρχη του Λιμενικού Σώματος και Λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη. Προσκεκλημμένος του Διευθυντή του σχολείου και των καθηγητών ο κ. Φραγκούλης παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες το έργο, τα βιώματα και την εμπερία από τη διάσωση χιλιάδων προσφύγων στα νερά  του Αιγαίου. Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια  της Θεματικής Εβδομάδας και της ενότητας "Ανθρώπινα δικαιώματα".
   Ο κ. Φραγκούλης ως κυβερνήτης σκάφους στη Μυτιλήνη τα δύσκολα χρόνια της μεγάλης προσφυγικής ροής προς  την Ελλάδα, είχε κατορθώσει με τους άνδρες  του πληρώματός  του να διασώσει γύρω στους 13.000 πρόσφυγες. Για το τιτάνιο αυτό έργο τιμήθηκε από το Λιμενικό Σώμα και το Δήμο Αίγινας.
   Ο κ. Φραγκούλης με συγκίνηση και ενάργεια αναφέρθηκε στις εμπειρίες  του, στις δυσκολίες και τις αντοχές των πληρωμάτων που αγρυπνούσαν για να περισώσουν ανθρώπους ανάμεσά τους μωρά, μικρά παιδιά ακόμα και κατάκοιτους ανθρώπους στο στενό  μεταξύ Μυτιλήνης και  Τουρκίας. Το οπτικό υλικό με το οποίο συνόδευσε την παρουσίασή του,ήταν  εξόχως κατατοπιστικό, σκληρό αλλά  και συγκινητικό.
   Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκλονισμένοι από τα όσα άκουσαν και είδαν δεν σταμάτησαν να ρωτούν λεπτομέρειες  για τα γεγονότα εκείνα και να εκδηλώσουν στο τέλος με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα τις ευχαριστίες  τους προς τον συντοπίτη τους κ. Αργύρη Φραγκούλη που οι ενέργειες  του απέδειξαν ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει ήθος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.