Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η σκέψη μας κοντά στον γλυκύτατο δάσκαλό μας.

Η σκέψη μας αυτή την ώρα βρίσκεται κοντά  στο μεγάλο  ιεραπόστολο, πανεπιστημιακό δάσκαλο, αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο Γιανουλάτο που βρέθηκε θετικός  στον κορονοϊό.

Έναν άνθρωπο που είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε και να διδαχθούμε από αυτόν στη διάρκεια  των φοιτητικών μας χρόνων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έναν ιερωμένο με μοναδική γλυκύτητα λόγου, επιστημοσύνη και ρητορική δεινότητα.
Έναν άνθρωπο θυσίας και προσφοράς  που ανέστησε μέσα από τα χαλάσματα και τα ερείπια  την Ορθόδοξη Εκκλησία  της Αλβανίας μετά από ιεραποστολική εργασία  δεκαετιών στην Αφρική.




 Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος για  την ασθένεια του ανέφερε  τα εξής και τα κατέγραψε ο ιστότοπος Romfea.gr

Στην εκπομπή «LiveNews» και τον δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, μετά από τεστ που έκανε και διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ιερέα που τον συνοδεύει στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είχε λίγα δέκατα και δυσκολία με την αναπνοή του

«Κοιτάξετε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια… Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο» - τόνισε στο Live News ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος ανέφερε: «Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε δύσκολο».

«Μην στεναχωριέστε, και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. «Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν». Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς» - συμπλήρωσε ο κ. Αναστάσιος.