Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ - Πρόγραμμα παραστάσεων.

11ο  ΦΕΣΤΙΒΑΛ   ΘΕΑΤΡΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

21  Ιουλίου – 12  Αυγούστου

Στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Πρόγραμμα  παραστάσεων.

Τετάρτη 21 Ιουλίου

«Σεργιάνι σε μουσικές του κόσμου» με το μουσικό σχήμα «Als in Terra ensemble»

Σε μια εποχή που ζούμε σε αποστάσεις, οι «Αls in Terra ensemble» έρχονται να μας σμίξουν σε ένα πολύπλευρο μουσικό ταξίδι, όπου ενώνονται το ξενόγλωσσο με το ελληνικό, η ονειροπόληση με την ένταση και η συγκίνηση με τη διασκέδαση.
Θα ακουστούν μελωδίες και τραγούδια από την  Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Λατινική Αμερική, συνθέσεις των Astor Piazzolla και Μάνου Χατζιδάκι, καθώς και  αγαπημένα tangos.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί:
Κωνσταντίνος Ζήκος (βιολί και ενορχηστρώσεις
Διονύσης Μικέλης (κιθάρα και  ενορχηστρώσεις)
Στέφανος Κρεμμύδας (κρουστά, ξυλόφωνο, bells)
Αρετή Πηγιαδίτη (μαντολίνο)
Στο τραγούδι συμμετέχει φιλικά η Άντα Κοντοδήμου.
Φωτογραφία Als in Terra: Ανέστης Κορνέζος
Φωτογραφίες σποτ ανασκόπησης: Ειρήνη Κουνάδη (studio Φωτογραφία και Τέχνη, Αίγινα)
Μοντάζ, επεξεργασία σποτ: Ανέστης Κορνέζος
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 24 Ιουλίου

«Ιωάννης Καποδίστριας – Στα βήματα ενός μεγάλου ηγέτη»
Μία παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού
        
Ένα οδοιπορικό στη ζωή του σπουδαίου πολιτικού, με στάσεις στα σημαντικότερα γεγονότα και στις σημαντικότερες γυναικείες μορφές που συνάντησε στη διαδρομή του. Μια διαδρομή γεμάτη με το ημίφως της σκοτεινής σκακιέρας της διπλωματίας. Μια διαδρομή γεμάτη κατασκοπεία, μυστικά, ίντριγκες, αλλά και πολλή αφοσίωση και πίστη προς τον σκοπό της απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους. Μια διαδρομή που οδήγησε τον -από άποψη- κοσμοκαλόγερο Καποδίστρια στον θάνατο, μέσα στη λευκή φορεσιά του, για να συναντήσει την αγκαλιά της μοναδικής πραγματικής ερωμένης του! Της Πατρίδας του!


Γενικός Συντονισμός:  Γεώργιος Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας ΥΠΠΟΑ
Συγγραφή κειμένων έκθεσης, θεατρικού έργου και επιλογή εποπτικού υλικού: Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, αρχαιολόγος - θεατρολόγος, Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αστέρης Πελτέκης, σκηνοθέτης - ηθοποιός - θεατρολόγος
Γραφιστική επιμέλεια έκθεσης: Studio Hervik
Κατασκευές: DesignErgon
Σκηνοθεσία - Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αστέρης Πελτέκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Πετανίδου
Φωτισμοί: Ευήνα Βασιλακόπουλου
Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Τέλης Καρανάνος
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Βούκανος
Φωτογραφία: Νεκτάριος Σουγλέρης
Παίζουν: Θάνος Κοντογιώργης, Κωνσταντίνα Λάλλου, Σταυρούλα Καμνή (πιάνο), Κυριάκος Πέτρου (βιολί)
Είσοδος ελεύθερη


Κυριακή 25 Ιουλίου

«Ο κήπος» του Bruce Gooch


Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή;
Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής, σε μια συγκλονιστική ερμηνεία, ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch μιλάει για μνήμες και εμπειρίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός, ενώ θυμίζει στους θεατές, με τον πιο συγκινητικό τρόπο, τη δύναμη της αγάπης.


Κείμενο: Bruce Gooch
Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Σκηνικά - Κοστούμια: Λήδα ΣπερελάκηΑγγελική Αθανασιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου
B΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: Xρήστος Καρανικόλας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Επιμέλεια Κίνησης και Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη
Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ | Προπώληση: 12 ευρώ


Τρίτη 27 Ιουλίου

«Το  ασχημόπαπο» του Χανς  Κρίστιαν Άντερσεν


Ένα διαχρονικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα, την αυτογνωσία, τη δύναμη να ξεπερνάς  τις δυσκολίες, να προχωράς  και να ξαναβρίσκεις την κρυμμένη δύναμη του εαυτού σου! Γιατί το θέατρο είναι ένα μαγικό υπερβατικό ταξίδι!
Με την παράσταση αυτή επιλέξαμε να σας ταξιδέψουμε, στην μακρινή, άγνωστη, Ήπειρο της Αφρικής, με τις ιδιαίτερες λικνιστικές μουσικές, τα έντονα χρώματα, τα υπέροχα παραδείσια πουλιά που μιλάνε… ενώ ακούγονται οι βρυχηθμοί των άγριων ζώων που πλησιάζουν στις τροπικές λίμνες της για να ξεδιψάσουν… Όλο το μυστήριο της άγριας φύσης που συνθέτει αυτούς τους σαγηνευτικούς ήχους, που μας παρασύρει στον ρυθμό του, ακολουθώντας τη μεταμόρφωση ενός ασχημόπαπου στην πορεία του να γίνει ένας υπέροχος κύκνος!

Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Παίζουν: Ειρήνη Ευαγγελάτου, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Κωνσταντίνος Πλώτας, Φώτης Σπύρος και ένας παπαγάλος
Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ | Προπώληση: 8 ευρώ


Σάββατο 31 Ιουλίου

«Δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλάω»


Ένας κουφός. Ένας τυφλός. Ένας μουγκός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτή την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξαφνικά. Την διεκδικούν και οι τρεις αλλά ποιος και με τι τρόπο θα την κερδίσει;
Το «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω» είναι ένα έργο για τη συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, τη φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.


Κείμενο: Γιώργος Θεοδοσιάδης
Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Ζώης
Σκηνογράφος: Νατάσσα Παπαστεργίου
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Ανδρικοπούλου
Φωτισμοί: Βλάσης Θεοδωρίδης
Φωτογράφος: Γιώργος Καλφαμανώλης
Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Σταύρος Νικολαΐδης, Μυριέλλα Κουρεντή Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ | Παιδικό, Φοιτητικό, Ανεργίας: 12 ευρώ | Προπώληση: 12 ευρώ | Ηλεκτρονική Προπώληση στο Viva.gr


Παρασκευή 6 Αυγούστου

«Περλιμπλίν και Μπελίσα» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα


Ένας μεσήλικας άντρας, αποσυρμένος από την ζωή και αφοσιωμένος στα βιβλία του, αρνείται τον γάμο μέχρι που η υπηρέτρια που τον φροντίζει, αιφνιδιαστικά τον παρασύρει σε αυτόν. Παντρεύεται την νεαρή Μπελίσα. Για τον γάμο αυτόν συμφωνεί η μάνα της και όχι η ίδια. Την πρώτη νύχτα αυτού του γάμου, δύο άνθρωποι ρίχνονται σε μοίρα καθορισμένη από τους άλλους. Κοινωνικές επιταγές εγκλωβίζουν συνειδητές και ασυνείδητες επιθυμίες. Δύο άνθρωποι ξένοι και τόσο διαφορετικοί αναγνωρίζονται μυστικά και ασυνείδητα. Και έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Μέσα από καταστάσεις κωμικές και τραγικές, μέσα από ένα παιχνίδι φαντασίας και πραγματικότητας αναζητούν τον έρωτα. Του σώματος και της ψυχής. Και ψηλαφούν τη φύση του. Την αντοχή του πνεύματος σε αυτόν και της ανθρώπινης ψυχής.
Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος  
Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταμάτης Μπάκνης  
Ενδυματολόγος: Γεωργίνα Γερμανού
Μουσική: Nalyssa Green  
Φωτιστικός σχεδιασμός: Αρκαδία Ψάλτη  
Οργάνωση παραγωγής: ΑΜΚΕ Αγγελοπετριά
Παίζουν: Στράτος Σωπύλης, Μαρίνα Καμαλάκη, Καλλιόπη Τζερμάνη, Αρκαδία Ψάλτη, Καλλιόπη Τζερμάνη
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ


Σάββατο 7 Αυγούστου

«Η κυρά  της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά


Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού


Η παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του βραβευμένου Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της Ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως «Κυρά της Ρω» από το όνομα του μικρού νησιού στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της.
Πρόκειται για μια αξέχαστη παράσταση που τιμά όλα όσα αντιπροσωπεύει η κοινή μας ανθρωπιά. Αποτελεί μια διαχρονική ιστορία για γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους σε έναν κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο για αυτές.


Κείμενο: Γιάννης Σκαραγκάς
Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κοστούμια: Σταύρος Λίτινας
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Μουσική – Σχεδιασμός Ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Σχεδιασμός Αφίσας: Δημοσθένης Γαλλής
Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφιδάς
Παίζουν: Φωτεινή Μπαξεβάνη
Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει η Βιολέτα Ίκαρη
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

Πέμπτη 12 Αυγούστου

«Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας»


Η παράσταση είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης, μια ξεκαρδιστική διαδρομή στην ψυχοσύνθεση του σύγχρονου άντρα και στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα αισθήματά του.
Ο Γιώργος είναι ένας σημερινός άντρας που επιτέλους βρίσκει τη γυναίκα των ονείρων του. Έπειτα από πολλές περιπέτειες καταφέρνει να είναι μαζί της και τηστιγμή που πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα, από μια λάθος στροφή του μυαλού τα τινάζει όλα στον αέρα… Πλέον, πρέπει να αντιμετωπίσει τον χαμό που δημιούργησε…

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, με καταιγιστικούς ρυθμούς, δημιουργεί στη σκηνή ένα σύμπαν 30 χαρακτήρων, καταφέρνοντας να ζωντανέψει σκηνικά την ιστορία του ηρώα που σε πολλές στιγμές του θα μας θυμίσει τον εαυτό μας.

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Πολυχρόνη
Παίζουν: Γιώργος Ηλιόπουλος
Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Κέντρο Τύπου και Λυχνάρι Deco and Art

Οργανωτική Επιτροπή
Κουκούλη Μαίρη, Μπήτρος Γιώργος, Θεοδωράκου Μαρία, Κουκούμη Αρετή, Λαβούτα Άρτεμις, Μπήτρου Νεκταρία, Πρωτονοταρίου Σοφία, Στουραΐτου Αγγελική, Τικοπούλου Νένα, Χαρτοφύλακα Μάρθα, Χελιώτης Παναγιώτης.