Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Σήκωσε αυλαία το 11ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

Μετά από ένα χρόνο  η πρώτη ανοιχτή πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  χθες  Τετάρτη 21  Ιουλίου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας, με την πρεμιέρα  του 11ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.
 
Η σκηνή  του Φεστιβάλ  φιλοξένησε  τη μουσική παράσταση  "Σεργιάνι στον κόσμο" που παρουσίασε  το  μουσικό σύνολο "Als in Terra ensemble"  με μουσικές και τραγούδια από το Θέατρο και τον κινηματογράφο  των Astor Piazzolla  και  Μάνου Χατζιδάκι.

Η  μουσική παράσταση πλαισιώθηκε από  βίντεο για  τα δέκα προηγούμενα χρόνια  του Φεστιβάλ το οποίο περιείχε στιγμιότυπα από παραστάσεις  στις οποίες  συμμετείχαν μεγάλα και αγαπημένα πρόσωπα του Θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της μουσικής και της δραματουργίας. Καλλιτέχνες που με τη δουλειά  και το ταλέντο τους τίμησαν και λάμπρυναν  το Θεσμό  του Φεστιβάλ Θεάτρου της Αίγινας.
Την έναρξη  του Φεστιβάλ  χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ι. Ζορμπάς. Τους θεατές καλωσόρισαν η Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Γ. Μπήτρος.
Παρόντες στην πρεμιέρα  του Φεστιβάλ ο αρχιερατικός επίτροπος  Αίγινας π. Νικόλαος Γαρυφάλλου και πολλοί  εκπαιδευτικοί.
Το πρόγραμμα  του Φεστιβάλ  συνεχίζεται  το Σάββατο 24 Ιουλίου  με την παράσταση : "Καποδίστριας στα βήματα  ενός μεγάλου ηγέτη" σε παραγωγή του Υπουργείου Πολιτισμού, με είσοδο ελεύθερη για  το κοινό.