Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Η "Αιγιναία" γιορτάζει είκοσι χρόνια κυκλοφορίας.

Τα  είκοσι χρόνια κυκλοφορίας  της "Αιγιναίας" συμπίπτουν με  το 30ο τεύχος  της αλλά και με την επέτειο των 200  χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Και  η "Αιγιναία" γιορτάζει αυτή την τριπλή επέτειο με ένα πανηγυρικό τεύχος  240 σελίδων στο οποίο περιλαμβάνονται σπουδαία κείμενα τα οποία προάγουν την γνώση  της  τοπικής ιστορίας μέσα από έγγραφα, ντοκουμέντα και πηγές.

Πολλοί οι συνεργάτες αυτού του τεύχους τους αναφέρουμε με τη σειρά  που δημοσιεύονται τα άρθρα  τους:
Σταμπόγλη Ελένη, Μανώλης Κοττάκης, Καλπαδάκης Γιώργος, Μπόγρης Γιώργος, Ξανθουδάκης Χάρης, Θεολογίδου Προνόη, Μπρεγιάννη Κατερίνα, Γαλάνη - Κρητικού Μαίρη, Κουλικούρδη Άνα, Ζωγράφου Κατερίνα, Θεοδωροπούλου Ελένη, Σταθοπούλου Ασημίνα, Στασινού Αγγελική, Μπάνου Πηνελόπη, Αδαμοπούλου Ντίνα, Γούλας Κωνσταντίνος, Μπήτρος Γιώργος, Κρητικού Ίρις.

Επίσης περιλαμβάνονται  στο τέλος του τεύχους δύο κείμενα εις μνήμην των Κωνσταντίνου Γαλάνη και Βασιλείου Λυκούρη των Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού και Διονύση Καλαμάκη αντίστοιχα.

Σημαντική η συμβολή στο εορταστικό αυτό τεύχος  τα έγχρωμα σκίτσα  της κ. Καλλιόπης Κοπανίτσα που φιλοτέχνησε ειδικά  για αυτό  το τεύχος.