Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Κάτι έχει αλλάξει στην παραλία της Κυψέλης.

Ο καθαρισμός στον παραλιακό  δρόμο  και συγκεκριμένα στο τμήμα που αντιστοιχεί στην Κοινότητα της Κυψέλης έχει  δημιουργήσει ένα άλλο τοπίο. Τα  ξερόχορτα  στις άκρες  του δρόμου έχουν αφαιρεθεί και ο καθαρισμός  των δέντρων από  τα κλωνάρια που είχαν φυτρώσει μετά  την κλάδευση έχουν ανοίξει την ορατότητα  προς  τη θάλασσα, αλλά  - κάτι πολύ σημαντικό - και την ορατότητα  των οδηγών ιδιαίτερα  σε κάποια  σημεία/ στροφές  όπου οι καλαμιές έμπαιναν μέσα  στο  δρόμο και μείωναν επικίνδυνα την ορατότητα  των διερχόμενων αυτοκινήτων αλλά  και των πεζών.
Πραγματικά  το τοπίο έχει αλλάξει προς το καλύτερο  και είναι μια μικρή απόλαυση η οδήγηση ή ο περίπατος σε αυτό  το σημείο.

Οι  Τεχνικές  Υπηρεσίες  του Δήμου σε συνεργασία με την Κοινότητα Κυψέλης κατάφεραν να αποκαταστήσουν αυτήν την περιοχή. Απομένουν ίσως τα πιο δύσκολα  τώρα! Και αυτό είναι ο καθαρισμός της παραλίας  στην Καβουρόπετρα από τα φύκια που για  δεκαετίες σαπίζουν εκεί. Σε μια παραλία  που ήταν παλαιότερα  πολυσύχναστη για όσους ήθελαν να κολυμπήσουν, όπως επανειλημμένα έχουμε  γράψει.