Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Καινούργια σήματα κυκλοφορίας έξω από τα σχολεία.

Παρεμβάσεων συνέχεια.

Ο  Δήμος Αίγινας αξιοποιώντας το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" στο  οποίο συμμετέχει, τοποθέτησε έξω από τα σχολεία  της Αίγινας καινούργια σήματα κυκλοφορίας  που ενημερώνουν  τους διερχόμενους οδηγούς  για  την ανάγκη μείωσης ταχύτητας  στα συγκεκριμένα σημεία και  την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν λόγω της κυκλοφορίας μαθητών και  των συνοδών τους.

Τα σήματα αυτά συνοδεύονται από φανάρια τα οποία αναβοσβήνουν προκαλώντας  τους οδηγούς να τα προσέξουν ακόμα περισσότερο. Τα φανάρια αυτά  τροφοδοτούνται με ρεύμα από μικρές  φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.

Τα  "έξυπνα" αυτά  σήματα θα διευκολύνουν κατά πολύ  την κυκλοφορία και θα συμβάλουν στην οδική ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Ωστόσο μην ξεχνάμε  τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  που πρέπει να  γίνουν  τόσο  στην οδό Καποδιστρίου στην Αίγινα όσο και στην Κυψέλη όπου η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων κατά  την προσέλευση και αναχώρηση των μαθητών από και προς τα σχολεία  τους δημιουργεί κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο οξύνεται τις μέρες  που βρέχει.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από τα σήματα που τοποθετήθηκαν  στους δρόμους της Κυψέλης.