Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

5.000 μ. αγώνας δρόμου στη μνήμη του Κυριάκου Γκαρή.

Με ενός λεπτού σιγή  οργανωτές και αθλητές  τίμησαν τη μνήμη  του ανθρώπου και αθλητή Κυριάκου Γκαρή, στον οποίο ήταν αφιερωμένη εξαιρετικά η κούρσα  των 5.000  μέτρων.

Η  γιορτινή ωστόσο ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη παντού και η παραλία  της Αίγινας θύμισε  στιγμές μετά από παρελάσεις ή μεγάλες εκδηλώσεις με πολύ κόσμο να γεμίζει  τα καφέ  και να χειροκροτεί τους αθλητές, ενώ η δημοσιογράφος  της ΕΡΑ ΣΠΟΡ παρουσίαζε  κάθε στιγμή των αγώνων, καλώντας στο μικρόφωνο για χαιρετισμό ή μικρή συνέντευξη πολλούς επώνυμους που στέκονταν στην Πλατεία Εθνεγερσίας, σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων.
Η εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση κατέβασε στην παραλία πολύ κόσμο, έφερε πολλούς αθλητές  στην Αίγινα  για να συμμετάσχουν με αποτέλεσμα  η συμμετοχή  να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Οι αγώνες προς  τιμήν του Ιωάννη Καποδίστρια προβάλουν την Αίγινα ως πρώτη πρωτεύουσα  της Ελλάδος και δίνουν την ευκαιρία  της συμμετοχής πολλών αθλητών.

Παρούσα  η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μαρία Μιχαηλίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κοττάκης, ο εικαστικός κ. Κώστας Βαρώτσος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας κ. Μάκης Κολέθρας ο διαιτητής ποδοσφαίρου  κ Τάσος Κάκος.