Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Στην Αρχαία Κόρινθο οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Μια σχολική εκδρομή μετά από τρία  χρόνια! Η πανδημία μας στέρησε  τη χαρά  της εξόρμησης σε χώρους ιστορικούς και με μεγάλη περιβαλλοντική ομορφιά.

Την Πέμπτη  19  Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο  της Κορίνθου. Η αρχαία Κόρινθος μια πολιτεία με μεγάλη ιστορική διαδρομή που ήκμασε  τον 6ο και 7ο αιώνα π.Χ. με τα δύο λιμάνια  της, με την δίολκο και την ξεχωριστή της θέση στην αρχαία Ελλάδα, βρίσκεται έξω από  τη σημερινή πόλη της Κορίνθου και στη σκιά  της Ακροκορίνθου, του φρουρίου που έλαβαν χώρα πολλές σημαντικές εχθροπραξίες  της  Επανάστασης.

Σήμερα  στον αρχαιολογικό χώρο ο επισκέπτης μπορεί να ξεναγηθεί  στο σημαντικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με  τα υπέροχα ψηφιδωτά, τους πεσσούς, τους κούρους και πολλά  ευρήματα από τάφους και σαρκοφάγους. Να περιηγηθεί στο ναό του Απόλλωνα, στην αγορά  και να δει το βήμα  του Αποστόλου Παύλου ο οποίος διέμεινε  στην πόλη ενάμιση χρόνο εργαζόμενος και διδάσκοντας  το Χριστιανισμό.

Η Κόρινθος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Αίγινα λόγω της αποστολής  του Κρίσπου του αρχισυνάγωγου στην Αίγινα από τον Παύλο για να κηρύξει το Χριστιανισμό.

Μαθητές και μαθήτριες απήλαυσαν τον αρχαιολογικό περίπατο  στην αρχαία Κόρινθο και ήταν μια καλή ευκαιρία για ανατροφοδότηση της γνώσης  τους.