Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

"Εσένα μόνο" Θεατρική παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Θεατρική παράσταση σε κείμενο και σκηνοθεσία Γ. Μπήτρου

με τις κ. Νένα Τρικοπούλου και Στέλλα Πάσχα.

Στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.

Λίγα λόγια  για  την υπόθεση  του έργου:

Η  Ευγενία είναι μια γυναίκα  που έχασε πολλές ευκαιρίες στη ζωή της. Δεν τόλμησε, όταν έπρεπε, δεν πήρε αποφάσεις, δεν έφυγε, δεν έκοψε τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν, με πρόσωπα και καταστάσεις. Έμεινε προσκολλημένη και συμβιβασμένη στα θέλω και στις αποφάσεις των άλλων.

Επιστρέφει στο σπίτι με ένα κουτί γλυκά, και ξεκινά  τις καθημερινές δουλειές της.

Αρχίζει να  θυμάται  και μας παρασύρει σε ένα  γλυκόπικρο ταξίδι αναμνήσεων. Γελά, τραγουδά, χορεύει, γελά, συγκινείται. Μονολογεί και ταυτόχρονα συζητά έντονα με τη μάνα της!

 Νοσταλγεί τα ανέμελα καλοκαίρια στην Πάρο, τα ταξιδάκια  της στην Αντίπαρο, με τη φίλη της την Αντωνία. Νοσταλγεί τους έρωτες  της, τις αγάπες  της. Θυμάται πρόσωπα, φίλες, φίλους, συγγενείς, τα πρόσωπα  μιας  ζωής  που ήρθαν στη ζωή της, τη σημάδεψαν, αλλά  εκείνη δεν τα ακολούθησε. Μετρά τις απώλειες  της! 

Και  ενώ αναπολεί, βρίσκει το κουράγιο να πάρει την απόφαση  να πάει διακοπές. Να  γυρίσει στα  παιδικά της λημέρια. Εκεί που έκανε  διακοπές, που γνώρισε φίλες και φίλους, έρωτες και αγάπες. Στην Πάρο.

Ετοιμάζει βαλίτσες και η ζωή αρχίζει να  της χαμογελά!   Όλα αλλάζουν ή έτσι φαίνεται, ότι αλλάζουν. Το σπίτι γεμίζει ήχους και εικόνες από το νησί της.

Αποφασίζει να ζήσει  έτσι όπως εκείνη θέλει, και μας προσκαλεί στο δικό της ταξίδι, στο δικό της παράδεισο.  

 

Πρόγραμμα  παραστάσεων: 

Μάιος:

Σάββατο 7 – Κυριακή 8

Σάββατο 14 – Κυριακή 15

Σάββατο 21 – Κυριακή 22.

Ώρα έναρξης: 20.30

Είσοδος ελεύθερη. Με χρήση μάσκας.