Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

"΄Ο Θησαυρός της Αίγινας" στο κεντρικό λιμάνι.

  Η  Αίγινα περιστοιχισμένη από  τα  τον Πύργο του Μάρκελου, τη χελώνα, τα πλοία, τους φάρους και με κορώνα στα μαλλιά  της την Αφαία, κοσμεί το λιμάνι της Αίγινας. 

Αποκαλύφθηκε την Κυριακή το πρωί λίγο πριν τις δώδεκα το έργο  του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου «Ο Θησαυρός της Αίγινας» που από σήμερα κοσμεί την είσοδο  του λιμανιού στο σημείο της εισόδου και εξόδου των οχημάτων.

Η εικαστική σύνθεση που περιλαμβάνει  πολλά τοπόσημα της Αίγινας, μνημεία  της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού, αποτελεί συγχρόνως και μια εικαστική παρέμβαση στο λιμάνι που θα συζητηθεί.

Λίγο πριν την αποκάλυψη του έργου μίλησαν για αυτό ο δημιουργός του κ. Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, η κ. Ελίνα Αργύρη και η ιστορικός τέχνης κ. Ίρις Κρητικού η οποία αναφέρθηκε στην αξία της τέχνης σε δημόσιο χώρο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ενώ παρόν ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας  κ. Στέλιος Θεριανός. Παρόντες επίσης η πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη, ο πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γ Καλόφωνος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Φλώρα Αλυφαντή.

Το έργο θα παραμείνει μόνιμα στο σημείο αυτό και αποτελεί μια προσφορά  του διαφημιστικού site we love aegina  για τα πέντε χρόνια λειτουργίας  του.

Το έργο ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε με την αρωγή του Δήμου Αίγινας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.