Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

"Ο κήπος με τα βιβλία" άνθισε στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας.



«Ο κήπος με τα βιβλία», το πρόγραμμα που αναπτύσσει αυτήν την εποχή η Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας , άνοιξε χθες  Τρίτη 2 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με την εικαστικό κ. Βασιλική Πανταζή να παρουσιάζει στους μαθητές  της Α΄ Γυμνασίου τον τρόπο δημιουργίας ενός βιβλίου.

Η Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας διενεργεί το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  «Ο κήπος με τα βιβλία», μια δράση που έχει την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει ως σκοπό την προώθηση του βιβλίου.

Η δράση εντάσσεται στα πλαίσια  της εξωστρέφειας  που έχει αναπτύξει η Βιβλιοθήκη τα τελευταία χρόνια και στην προσπάθεια της να προσελκύσει νεότερους αναγνώστες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν  με μεράκι και πολύ ενθουσιασμό οι άνθρωποι της βιβλιοθήκης,  και μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου  αυτής.

Χθες στο 2ο Γυμνάσιο ήταν μαζί με  την εικαστικό κ. Πανταζή, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Γ.Καλόφωνος, ο κ. Ν. Κουκούλης μέλος  του Συμβουλίου και η προϊστάμενη της Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Κοντράρου.

Το πρόγραμμα  «Ο κήπος με τα βιβλία» αποτελεί  έμπνευση  της ιστορικού Τέχνης κ. Ίριδος Κρητικού η οποία και είναι μέλος  του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης.