Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Δύο παραστάσεις για παιδιά στο 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.

 

Δύο παραστάσεις για παιδιά φιλοξενεί το 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ. Πρόκειται  για το "ΜΑΓΚΑ" της  Πηνελόπη Δέλτα την Κυριακή 4 Αυγούστου  και το κλασσικό παραμύθι "ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods" την Τρίτη 6 Αυγούστου.

Η υπόθεση του Μάγκα

Η οικογένεια Βασιωτάκη μετακομίζει από την Αθήνα στην Αλεξάνδρεια μαζί με τον μικρό σκύλο της, τον γλυκύτατο Μάγκα. Ο Μάγκας απολαμβάνει την αγάπη των παιδιών, αλλά θέλει να κερδίσει και τον σεβασμό των μεγάλων, κάνοντας κάτι «ηρωικό». Πέφτει, όμως, στη μία γκάφα μετά την άλλη και για να αποφύγει την τιμωρία αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι. Τότε ανακαλύπτειότι ο κόσμος είναι γεμάτος κινδύνους και παγίδες. Μόνο ένας αδέσποτος σκύλος, ο Αφράτος, θα τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι του, πιο ώριμος αλλά το ίδιο αποφασισμένος να χαρεί τη ζωή.

 Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Αθανασία Καλογιάννη

Θεατρική Διασκευή: Μαρία Σούμπερτ - Μουσική: Νίκος  Πιτλόγλου

Χορογραφίες: Βαγγέλης Πιτσιλός - Σκηνικά-Κοστούμια: Αλέξανδρος  Κομπογιώργας

VideoArt: Γιάννης  Ντουσιόπουλος - Μάσκες: Μάρθα Φωκά.

Ερμηνεύουν: Γιώργος Μπανταδάκης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Πέτρος Λιόντας, Φίλιππα Σταμάτα.  


«ΧΙΟΝΑΤΗ into the woods»

 Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια. 

Μια απρόσμενη γνωριμία της Χιονάτης με το πριγκιπόπουλο αναστατώνει την κακιά  βασίλισσα. Κυνηγημένη καταφεύγει στο δάσος για να σωθεί...   Στο περιπετειώδες ταξίδι της μέσα στο μαγεμένο δάσος η Χιονάτη έχει συντροφιά τους φίλους της τα ζωάκια.  Θα συναντήσει και τους καλοκάγαθους νάνους. Ο σοφός, ο χαρούμενος, ο υπναρούλης, ο ντροπαλός, ο γκρινιάρης και ο χαζούλης θα την υποδεχτούν με αγάπη.

Όμως η κακιά μάγισσα έχει άλλα σχέδια... 

 Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με γιγάντιες μάσκες και περίτεχνες κατασκευές. Τα ευρηματικά σκηνικά και ευφάνταστα κουστούμια θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της φαντασίας.

Ένα συνονθύλευμα από ειδικά εφέ και 3D Animation διαμορφώνουν ένα μοναδικό σκηνικό και μια ονειρεμένη επί σκηνής περιπέτεια που μπορεί να παρακολουθήσει όλη η οικογένεια. Μια θεατρική παράσταση φτιαγμένη με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου.

Ένα θεατρικό έργο με πολλά μηνύματα που μιλάει για τη σημασία της συντροφικότητας και τη δύναμη της φιλίας, για την αιώνια διαμάχη του καλού με το κακό, για το δικαίωμα που έχει κάθε πλάσμα στη ζωή, για το σεβασμό της διαφορετικότητας, αλλά και για την κρυμμένη δύναμη και αποφασιστικοτητα που κρύβεται μέσα μας.

Σκηνοθεσία: Άρης Αρμάος, Κείμενα - Θεατρική προσαρμογή: Μάριος Ελευθερίου/ Άρης Αρμάος, Σκηνικά / Τρισδιάστατες μάσκες: Πάρις Πέτρου, Ενδυματολογία/ Σχεδιασμός κοστουμιών: Πάρις Πέτρου, Χορογραφίες/ Κινησιολογία: Μαρία Αγγελοπούλου, Βοηθός σκηνοθέτη: Άννα Χατζηπαναγιώτου

Παίζουν και χορεύουν:  Μίνα Αργυροκαστρίτη, Ελένη Βελτσιώτη, Σίμος Παναγής, Γιώργος Γουλουδής, Άκης Τριανταφυλλίδης, Ιωάννα Στασινοπούλου 

 Διάρκεια παράστασης 75' (χωρίς διάλειμμα)