Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Αθλητισμός για όλους. Μια εκδήλωση για τη σημασία του Παρα - ολυμπισμού.


Μια  σημαντική και ουσιαστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα  15 Ιουλίου στην αυλή του 2ου Γυμνασίου Αίγινας. Η  Δημοτική Επιτροπή - Ομάδα Αθλητισμού οργάνωσε μια βραδιά με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι και με καλεσμένους ξεχωριστούς ανθρώπους  του χώρου οι οποίοι μίλησαν με θέρμη και με πάθος  για τους Παρα -Ολυμπιακούς αγώνες και γενικά  για τη συμμετοχή των αθλητών αυτών αλλά  και τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Οι καλεσμένοι - ομιλητές  ήταν ο κ. Αθανάσιος Τσιβιλής, παραολυμπιονίκης και Αντιπρόεδρος της  Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Απόστολος Ρήγας Bsc ΤΕΦΑΑ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο κ. Ιωάννης Χαλδαίος αθλητής της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή με ερωτήσεις πολλών ακροατών από το κοινό που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την πλευρά  του αθλητισμού.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης έγινε μια παρουσίαση  του Boccia παραολυμπιακού αθλήματος  ακρίβειας και στρατηγικής.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού, αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος ο οποίος πλαισιώθηκε από τα  μέλη της Επιτροπής.
Την βραδιά παρουσίασε το μέλος της Επιτροπής  κ. Φανή Κομινιάδη και παραβρέθηκαν αρκετοί γυμναστές σχολείων της Αίγινας , Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της Αίγινας.




Φωτογραφία  κ. Ανέστη Κορνέζου.