Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ένα δυνατό ξεκίνημα για το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου από τον κ. Βασίλη Βασιλάκη.


Μια δυνατή έναρξη χάρισε στο κοινό το 14ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας με το συγκλονιστικό κείμενο της "Ασκητικής" του Νίκου Καζαντζάκη  και τη δυνατή ερμηνεία  του Βασίλη Βασιλάκη.

Ο μονόλογος σε θεατρική διασκευή και ερμηνεία Β. Βασιλάκη βασισμένος στο πολυδιαβασμένο βιβλίο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα καθήλωσε επί μια ώρα το κοινό του Φεστιβάλ. Ο κ. Βασιλάκης μετά την παράσταση συνομίλησε με το κοινό για τα μεγάλα θέματα που διαπραγματεύεται ο κρητικός συγγραφέας στο κείμενο του και αναφέρθηκε στον τρόπο προετοιμασίας της παράστασης από τα χρόνια που ζούσε και δραστηριοποιείτο στην Αίγινα. Ένας μονόλογος που δουλεύτηκε στα μονοπάτια και στη φύση της Αίγινας.
Ανάμεσα στο κοινό πολλοί φίλοι του ηθοποιού, εκπαιδευτικοί, αλλά και νέοι άνθρωποι που επέλεξαν να παρακολουθήσουν μια  βραδιά αφιερωμένη στον Ν. Καζαντζάκη, πολλοί ερασιτέχνες ηθοποιοί της Αίγινας, στελέχη θεατρικών Ομάδων.

Η βραδιά ξεκίνησε στις 21.15 με καλωσόρισμα από  τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Γ. Μπήτρο ο οποίος  έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους  του Θεάτρου της Αίγινας και αναφέρθηκε στην προσφορά  των Κώστα Χάνου και Άννας Χάνου.
Εκ μέρους του Δήμου Αίγινας την πρεμιέρα  τίμησε και χαιρέτισε η κ. Μαίρη Κουκούλη, δημοτική σύμβουλος και παλιά πρόεδρος της ΚΕΔΑ η οποία επί των ημερών της είχε οργανώσει το Φεστιβάλ Θεάτρου.
Η επόμενη παράσταση του Φεστιβάλ είναι την Τετάρτη 31 Ιουλίου με το έργο  του Βαγγέλη Πιτσιλού: "Χωρίς φίλτρο".