Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ο Νοέμβρης της προσφυγιάς.

    Η εικόνα  του καινούργιου μήνα δεν είναι άλλη από  την εικόνα  που μας έμαθε πολύ καλά και  με το παραπάνω ο Οκτώβριος. Μπορεί  η συγκεκριμμένη να  παραπέμπει με σύγχρονη φόρμα σε γνωστές αγιογραφίες, ωστόσο μας  φέρνει στο νου τις εικόνες με τα  σάπια πλοιάρια ή φουσκωτά και τις αυτοσχέδιες λέμβους που κάνουν το γύρω του κόσμου. Δυστυχώς είναι η εικόνα  του σημερινού Αιγαίου. Μιας  θάλασσας που κάποιοι επέτρεψαν και επιτρέπουν να έχει μετατραπεί από θάλασσα πολιτισμού, θάλασσα της χαράς, του ακαταμάχητου μπλε και του εκτυφλωτικού άσπρου, από θάλασσα  της ελπίδας και της φιλίας,   σε  θάλασσα  φυγής, απόγνωσης, χαμού και θανάτου.
    Με αυτές  τις εικόνες  υποδεχόμαστε το Νοέμβριο ο οποίος έκανε σήμερα μια δυνατή πρεμιέρα  με πολλά μποφώρ,απογορευτικά και τσουχτερό πρώιμο κρύο για την εποχή αυτή.
    Ο Νοέμβριος όμως δεν παύει να είναι ο μήνας  της ελιάς, ο μήνας  των μεγάλων εορτών (του Αγίου Νεκταρίου για  τα καθ' ημάς), ένας μήνας γεμάτος, προπαρασκευαστικός  του χειμώνα με χαλιά να κατεβαίνουν και τα χειμωνιάτικα ρούχα  να αλλάζουν ράφι και συρτάρια. Ένας μήνας  που όπως και να γίνει θα μας φέρει πιό κοντά  στα  Χριστούγεννα.
    Καλό μήνα λοιπόν και όσοι εορτάζουν σήμερα να είναι πολύχρονοι. (Δαμιανός - Κοσμάς και κάποιοι Ανάργυροι)
    
     Την εικόνα ανέβασε στο διαδίκτυο ο φίλος Χρήστος Καπαγερίδης.