Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Εκτός δρομολογίων ο "Απόλλωνας"




Από το site: ellinikiaktoploia
Στην μικρή πλωτή δεξαμενή του Περάματος ανεβαίνει σήμερα το «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ», προκειμένου να ελέγξει και να αποκαταστήσει τις ζημιές που υπέστη  το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά μετά από ξαφνικό μπουρίνι. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου,
«Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” Ν.Π. 10631 προερχόμενο από Αίγινα με τριάντα έξι (36) επιβάτες κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στην προβλήτα Αργοσαρωνικού λόγω των τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών, παρασύρθηκε πλησίον των πρυμνοδετημένων Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” και “ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ” με αποτέλεσμα να παρασύρει τις άγκυρές τους και τελικά να προσκρούσει σε παρακείμενο προβλήτα του λιμένα.
Στη συνέχεια το “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ” με τη συνδρομή των Ρ/Κ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΙ” και “ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ 5” προσέδεσε ασφαλώς και αποβίβασε τους επιβάτες και τα οχήματα.
Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να διαπιστωθεί εισροή υδάτων, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ”.