Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς πλοία η Ύδρα, ο Πόρος και οι Σπέτσες.



   Πρώτη μέρα του Νοεμβρίου σήμερα και άρχισαν τα δύσκολα  για την  επικοινωνία και τη σύνδεση των νησιών  του Πόρου, της Ύδρας και των Σπετσών με τον Πειραιά. Για όλο το Νοέμβριο τα νησιά αυτά θα μείνουν χωρίς πλοίο τις καθημερινές. Και όταν λέμε πλοίο εννοούμε ιπτάμενα δελφίνια ή καταμαράν μιας συγκεκριμμένης εταιρείας, διότι πλοία συμβατικά σε αυτή τη γραμμή δεν ταξιδεύουν εδώ και χρόνια. Αν λοιπόν κάποιος νησιώτης θέλει να ταξιδεύσει  για δουλειά, επίσκεψη σε γιατρό ή κάτι ακόμα πιό σοβαρό θα πρέπει να περιμένει ως την Παρασκευή. Αλλιώς θα πρέπει να περάσει απέναντι με θαλάσσιο ταξί αν πρόκειται για τις Σπέτσες ή την Ύδρα ή με βάρκα στο Γαλατά αν πρόκειται για τον Πόρο, και από εκεί να συνεχίσει οδικώς διασχίζοντας  μια διαδρομή δύο και πλέον ωρών. Και ο λόγος είναι ότι η Hellenic Seaways αποφάσισε να μην ταξιδεύει τα πλοία της. Έτσι απλά.
   Και να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες πρίν η εταιρεία έκανε ειδική προσφορά για τους νησιώτες με μειωμένο εισιτήριο κάθε Τρίτη και Πέμπτη. 
 
    Αντιγράφουμε  την είδηση από το Saronic Magazine
   ".Μια απίστευτα άσχημη εξέλιξη – στο μέτωπο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού με τον Πειραιά – έρχεται να πλήξει την καθημερινότητα των νησιωτών και των τροιζήνιων και να απομονώσει πλήρως τα νησιά, καθώς η εταιρεία Hellenic Seaways, σταματάει τα καθημερινά δρομολόγια με υδροπτέρυγα, προς τον Πόρο, την Ύδρα και τις Σπέτσες.
Σύμφωνα με τον πίνακα των δρομολογίων στην ιστοσελίδα της εταιρείας – τα οποία μας επιβεβαίωσαν τηλεφωνικώς και οι υπάλληλοι της H.S.W. – τα τρία νησιά του Σαρωνικού θα εξυπηρετούνται από ιπτάμενα – από αύριο 1 Νοεμβρίου μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου-  μόνο 3 μέρες την εβδομάδα, από Παρασκευή έως Κυριακή.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι στις 20 Οκτωβρίου, η εταιρεία προέβαλε το κοινωνικό της προφίλ, ανακοινώνοντας ότι Τρίτη (και Πέμπτη), οι μόνιμοι κάτοικοι Ύδρας και Σπετσών, θα είχαν μειωμένο εισιτήριο, κάτι που αιτήθηκε με επιστολή του και ο Δήμαρχος Πόρου.
Η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει με κάποιο δελτίο τόσο τις αλλαγές δρομολογίων, όσο και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του limani24.gr/ η εταιρεία με αυτή την τακτική της, ουσιαστικά, πιέζει το υπουργείο να δώσει παράταση στην κίνηση των ιπτάμενων δελφινιών της… χωρίς να προχωρήσει στον απαιτούμενο τόσα χρόνια εκσυγχρονισμό τους, για να μην έχει καμιά επιβάρυνση!
Η εξέλιξη αυτή, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη από τις Δημοτικές Αρχές και τους κατοίκους των θιγόμενων νησιών, την Περιφέρεια Αττικής, αλλά κυρίως από το Υπουργείο Ναυτιλίας και τον Υπουργό Θοδωρή Δρίτσα, που οφείλει να ενεργήσει και να αποτρέψει την καταστροφική αυτή εξέλιξη για τους νησιώτες του Σαρωνικού"