Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Δύσκολες μέρες για τους ταξιδιώτες. Νοτιάδες-απαγορευτικό - λίγα πλοία.




Λιγότερους απόπλους από το λιμάνι της Αίγινας και το λιμάνι του Πειραιά κάνουν από την προηγούμενη Τετάρτη τα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία της γραμμής, θέτοντας σε ισχύ το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων τους. Όπως και πέρυσι την ίδια εποχή, θα εκτελούνται 4 δρομολόγια τις καθημερινές και έως 6 τα Παρασκευο-Σαββατοκύριακα κατανεμημένα από τις 07:30 ή 09.00 το πρωί έως και τις 19:15 από την Αίγινα και από τις 07.20 το πρωί ή 08.00 (Σάββατο – Κυριακή) έως τις 17:15 από τον Πειραιά, με καθημερινές διαφοροποιήσεις στις ώρες αναχώρησής τους.
    Κρίνεται σκόπιμο να συμβουλευόμαστε καθημερινά τον πίνακα δρομολογίων για τις όποιες αλλαγές. Κάτι που επιβάλλεται όταν ζεις  σε νησί και εξαρτάσαι απόλυτα από την Ηπειρωτική Ελλάδα. Βέβαια και πάλι εμείς εδώ στην Αίγινα βρισκόμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση από άλλα μακρινά νησιά που τις «δύσκολες» μέρες τα πλοία κάνουν να φανούν για μέρες. Αυτή είναι η μοίρα της νησιωτικής Ελλάδας εν έτει 2015.
   Ο Πόρος και η Ύδρα στερούνται συμβατικού πλοίου και σύνδεσης με  την Αίγινα. Τα μόνα δρομολόγια έτσι όπως έχουν ανακοινωθεί από Πειραιά για Αίγινα – Μέθανα –Πόρο θα εκτελούνται Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή!!!
  Ας σημειωθεί ότι, έπειτα και από την έναρξη της ετήσιας ακινησίας για τα πλοία «Ποσειδών Ελλάς», «Φοίβος» και «Ιονίς», στη γραμμή Αίγινα- Πειραιά βρίσκονται μόλις δύο πλοία της Κοινοπραξίας («Απόλλων Ελλάς» και «Αχαιός»), και το «Άγιος Νεκτάριος», τα οποία σε «αγαστή» συνεργασία έχουν κατανείμει τα δρομολόγια τους με αποτέλεσμα να εκτελεί 2 η Κοινοπραξία και 2 ο Άγιος Νεκτάριος.
   Δύσκολες μέρες για ταξιδιώτες  και ήδη ο πρώτος δυνατός νοτιάς έφερε  και το πρώτο απαγορευτικό.