Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ιπτάμενα δελφίνια. Η ιστορία τους σε χρώματα.

    Με  το νέο λογότυπο  της Cosmote  θα ταξιδεύουν τα ταχύπλοα της Hellenic Seaways   μετά  το okey  του Υπουργείου για την ηλικιακή παράταση   κυρίως των δελφινιών που κάποια από αυτά συμπλήρωσαν αισίως τα 30  τους.
    Άρα  η  νέα  εμφάνιση μπορεί να χαρκτηριστεί ως ένα  μικρής κλίμακας  μποτοξάκι. Πάντως  τα δελφίνια  μας έχουν συνηθίσει  στις  εναλλαγές όσον αφορά την εξωτερική τους εμφάνιση. Όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορούν στις θάλασσες μας  έχουν αλλάξει πολλές φορές  το πουκάμισό  τους, είτε επειδή άλλαξαν ιδιοκτησιακά χέρια,  είτε λόγω διαφημιστικών επιδείξεων!
   Μια  μικρή αναδρομή  από τα τέλη της δεκαετίας  του '70  όταν ήρθαν στη γαρμμή του Αργοσαρωνικού  υπό την ιδιοκτησία  του Λιβανού με την επωνυμία Ceres  στα  πλευρά τους, είχαν κίτρινο και μπλε χρώμα. Η  εμφάνιση αυτή διατηρήθηκε για πολλά χρόνια. Ήταν  τότε  που αναχωρούσαν από  τη Μαρίνα της Ζέας. Η διπλανή φωτογραφία μαρτυρεί του λόγου μας το αληθές.
   Ακολούθησε  η αλλαγή  ιδιοκτησίας η οποία ήταν  άσπρο - μπλέ  - κόκκινο. Ήταν  τα χρόνια της πανίσχυρης  HELLAS FLYING DOLFING.
   Η  αλλαγή της  εταιρείας   σε Hellenic Seaways  ξανάφερε  το μπογιατζή στα φτερά  των ιπταμένων όπου κοκκίνισε  την οροφή και την καμπίνα  του καπετάνιου.

   Η μεγάλη όμως αλλαγή  ήρθε  όταν στη ζωή των δελφινιών  μπήκε η διαφήμιση. Η Cosmote  έβαψε  τα  δελφίνια  με ένα  Πασχαλινό  λαχανί χρώμα, αρκούντως  επιθετικό  αλλά  χαρούμενο.
   Και  να  είμαστε λοιπόν στο 2015  που διάγει τον προτελευταίο μήνα  του. Η Cosmote αλλάζει λογότυπο και μαζί και τα ταχύπλοα  της εταιρείας. Αρκετά  μοντέρνος  σχεδιασμός  με έξι χρώματα  και σε αποχρώσεις  του μπλε και του πράσινου .

   Τουλάχιστον πρέπει  να παραδεχτούμε ότι δεν πλήττουμε.