Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Στην Ύδρα δεν σκοτώνουν τα ζώα όταν γεράσουν, τα περιθάλπουν

    Η είδηση συγκινεί για την ευαισθησία της. Στην Ύδρα τα μουλάρια είναι συνυφασμένα με την εικόνα του νησιού. Τα συναντάς στο λιμάνι, στα στενά να είναι φορτωμένα με κάθε είδους αντικείμενο από ψυγεία και πλυντήρια έως τρόφιμα και υλικά οικοδομής. Τα μουλάρια στην Ύδρα είναι το απόλυτο μεταφορικό μέσο στη στεριά. Είναι απαραίτητα γι΄αυτό και απολαμβάνουν της φροντίδας και της αγάπης ντόπιων και επισκεπτών.
    Η  είδηση που ακολουθεί την αλιεύσαμε από το Saronic Magazine και τη "Φωνή της Ύδρας" και αφορά την απόσυρση δύο μουλαριών λόγω ηλικίας. Η είδηση είναι γεμάτη τρυφερότητα και ευαισθησία.

Ήταν στην υπηρεσία του Δήμου Ύδρας για πολλά χρόνια. Είχαν εργαστεί άπειρες ώρες στην καθαριότητα και ήταν πλέον κατάκοπα. Ο λόγος για τα δύο ιπποειδή, μουλάρια που αποχαιρέτησαν χθες το νησί μας, για να μεταφερθούν στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών στο Κορωπί.
Η Κτηνίατρος που τα είχε εξετάσει πριν 20 μέρες –με πρωτοβουλία της «Κιβωτού της Ύδρας» και της Animal Action- είχε συστήσει στους υπεύθυνους του Δήμου να τα απομακρύνουν από τα εργασιακά τους καθήκοντα. Άνω των 30 χρόνων και τα δύο, βρίσκονταν σε άσχημη θρεπτική κατάσταση, όχι εξαιτίας του υποσιτισμού, όπως γράφει στη γνωμάτευσή της η Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου, αλλά κυρίως γιατί δεν μπορούσαν πλέον να μασήσουν σωστά την τροφή λόγω απώλειας και αυξημένης φθοράς των δοντιών τους. Παράλληλα είχαν έρθει αντιμέτωπα με την οστεοαρθρίτιδα.
Καθώς λοιπόν έπρεπε να απομακρυνθούν τα ιπποειδή λόγω γήρατος, αποφασίστηκε να γίνει τελικά και η μεταφορά τους. Μετακινήθηκαν χθες από τους στάβλους τους στο λιμάνι και έπειτα πέρασαν με το φέρρυ στην Ερμιόνη. Εκεί τους περίμενε ειδικό φορτηγό, το οποίο μετέφερε τα ζώα στο Κορωπί, στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ). Το κύριο κόστος της μεταφοράς τους προς τον ΕΣΠΙ, καλύφθηκε μέσω ενεργειών της Κας Saskia Balke. Ο Δήμος Ύδρας συμμετείχε με το συμβολικό ποσό των 30 ευρώ για τη μεταφορά τους μέχρι την Ερμιόνη. Μέχρι εκεί συνόδευσαν τα ζώα η Κα Balke και ο Πρόεδρος της «Κιβωτού της Ύδρας», κ. Αργύρης Καλαματιανάκης. moularia dimou2
Μια νέα ήρεμη και ξεκούραστη ζωή περιμένει πλέον τα δυο ζώα, τα οποία είχε στη δούλεψή του ο Δήμος Ύδρας, και που αγόγγυστα και υπάκουα πρόσφεραν υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια. Το φιλοζωικό σωματείο «Η Κιβωτός της Ύδρας» ευχαριστεί την κυρία Saskia Balke για τις ενέργειες που έκανε εθελοντικά και τη μέριμνά της, ώστε τα δυο ιπποειδή να τοποθετηθούν στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ), όπου και θα παραμείνουν εκεί για την υπόλοιπη ζωή τους.
Το Δ.Σ. της «Κιβωτού της Ύδρας», η κα Balke και εθελοντές της Κιβωτού θα επισκεφτούν τον ΕΣΠΙ τον επόμενο μήνα για να ευχαριστήσουν τη διοίκηση αλλά και τους υπεύθυνους εθελοντές.
Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ενδεικτική δωρεά από τον Δήμο Ύδρας προς τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, καθώς θα περιθάλψει στο εξής με φροντίδα τα ζώα του Δήμου. Θα είναι αναμφισβήτητα η ελάχιστη προσφορά για τα χρόνια που αυτά δούλεψαν ακούραστα και υπομονετικά για την καθαριότητα του νησιού μας.