Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Στην Αρχαία Ολυμπία το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

   Η πανέμορφη φύση  της  Αρχαίας Ολυμπίας στολισμένη από τα χρώματα  της κουτσουπιάς υποδέχτηκε  τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αίγινας  το Σάββατο 25 Απριλίου. Η επίσκεψη στα πλαίσια  της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Ομάδας της Περιβαλλοντικής  του σχολείου,έδωσε τη  δυνατότητα  στους συμμετέχοντες  να επισκεφθούν δύο από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος, της Ολυμπίας και των Δελφών και  να θαυμάσουν τους θησαυρούς  των δύο αρχαιολογικών μουσείων. Ιδιαίτερα  το άγαλμα  του Ηνίοχου στους Δελφούς και τον Ερμή του Πραξιτέλη στην Ολυμπία. 
   Ιδιαίτερα  η φύση  της Ολυμπίας γοήτευσε  τους εκδρομείς  που περπάτησαν στον αρχαιολογικό χώρο. Επισκέφθηκαν τους ναούς αλλά και το υπέροχο  στάδιο  της Ολυμπίας.
   Είναι θαυμαστό  το γεγονός ότι ενώ η γύρω περιοχή  κάηκε  το καλοκαίρι  του 2007 από τις καταστροφικές πυρκαγιές  της Ηλείας, ο χώρος σε τίποτα δε θυμίζει εκείνες  τις μαύρες ημέρες. Το πράσινο έχει αποκατασταθεί, ενώ ο  επισκέψιμος χώρος έχει βελτιωθεί σημαντικά.
   Η συντριπτική πλειοψηφία  των μαθητών επισκέφθηκε για πρώτη φορά  τους Δελφούς και την Ολυμπία. Και μόνο αυτό αποτελεί σημαντική εμπειρία  για  την ηλικία  τους και μεγάλη συνεισφορά στη ιστορική τους γνώση. Παράλληλα είχαν  την δυνατότητα να επισκεφθούν τους χώρους μαζί με σχολεία  από  ξένες χώρες και να δουν πως οι ξένοι συνομήλικοι μαθητές  προσεγγίζουν  την Αρχαία Ελλάδα και  τον πολιτισμό μας