Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η "Νίκη" της Σαμοθράκης στο λιμάνι του Πειραιά.


     Κατά γενική ομολογία  η εικόνα του σημερινού λιμανιού του Πειραιά  δε θυμίζει σε τίποτα την εικόνα της δεκαετίας  του '70 ή του '80  για να  μην πούμε για πιό παλιά. Αισθητικές παρεμβάσεις στις όψεις των παλαιών αποθηκών, νέοι σταθμοί παραμονής επιβατών, στέγαστρα και πολλές άλλες επεμβάσεις έχουν δώσει μια σύγχρονη όψη στο λιμάνι. Αυτή η αναβάθιμιση ξεκίνησε  πιό ουσιαστικά παραμονές του 2004, με  τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά  και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που επέβαλλε  η άφιξη τα τελευταία καλοκαίρια μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.
   Οι επεμβάσεις συνεχίζονται με την ολοκλήρωση του μεγάλου  Μουσείου στους χώρους  των παλαιών αποθηκών. Μέχρι τότε όμως ο επιβάτης θα έχει να θαυμάζει κι άλλη μία αισθητική παρέμβαση. 
   Έτσι λοιπόν μετά από αρκετούς μήνες, η ομάδα Urban Act συνεχίζει το έργο της στο κτίριο της παλαιάς σιταποθήκης του λιμανιού του Πειραιά κάνοντας ένα γιγάντιο γκράφιτι στη πλευρά που «κοιτά» προς τα πλοία που φεύγουν για Κρήτη και Χίο- Μυτιληνη.
Το γιγάντιο γκράφιτι του οποίου η σχεδίαση ξεκίνησε εχθές αναπαριστά τη Νίκη της Σαμοθράκης, όπως μπορείτε να δείτε στις 2 εικόνες του άρθρου.
  Από  το site "Πειραιάς".