Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σπουδή στην τέχνη του Γ.Μόραλη από τους μαθητές της Αίγινας.

  Πολλοί μαθητές από Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια  της Αίγινας επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τις τρεις εκθέσεις για το έργο του Γιάννη Μόραλη, επιχειρώντας έτσι μια σπουδή στο έργο και τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη.
   Το 8ο  Φεστιβάλ Φιστικιού με τη διοργάνωση αυτού του αφιερώματος με την ευκαιρία  της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη γέννηση του Γ.Μόραλη, οργανώνοντας αυτές τις τρεις εκθέσεις στα πλαίσια του έτους Μόραλη, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική μέσα από τα προσχέδια  τους αυθεντικούς πίνακες τα σκίτσα, τα γλυπτά και τις φωτογραφίες που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Λαογραφικό και στο πύργο Μάρκελου.
   Τμήματα των δύο Δημοτικών της πόλης της Αίγινας από το πρωί επισκέφθηκαν τους χώρους καθώς και οι μαθητές και μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, οι οποίοι έτυχαν και μιας μικρής ξενάγησης στις εκθέσεις. Την προηγούμενη ημέρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου παρακολούθησαν ειδική προβολή για το έργο και τη μορφή  του Γ.Μόραλη.