Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

H μεγάλη συμμετοχή παιδιών και νέων στο 8ο Φεστιβάλ Φιστικιού.


  Η μεγάλη συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας αλλά  και των νέων της Αίγινας χαρακτήρισε το φετινό Φεστιβάλ Φιστικιού.
   Τα  παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά και οι νέοι έδωσαν ένα δυναμικό παρόν όλες  τις μέρες του Φεστιβάλ.

Από την Πέμπτη ξεκίνησε η επίσκεψη τμημάτων των σχολείων στις τρεις εκθέσεις για τον Γιάννη Μόραλη. Μια επισκεψιμότητα  που κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

   Το ίδιο πρωινό η παραλία πλημμύρισε από παιδιά που επισκέπτονταν την εμπορική έκθεση.

   Το απόγευμα της Παρασκευής νέοι κάθε ηλικίας και παιδιά συμμετείχαν στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ στελεχώνοντας  τις ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων των Συλλόγων της Αίγινας και την Εστουδιαντίνα, τη λαϊκή ορχήστρα που συνόδευσε  την τελετή έναρξης.
  Λίγο πριν νέοι και νέες  υπό την καθοδήγηση του κ Β.Ζαμπέλη συμμετείχαν στα "Υδροφόρια" κατά μήκος της παραλίας.

    Παράλληλα  η συμμετοχή των μικρότερων ηλικίων στα δρώμενα της παιδικής ψυχαγωγίας ήταν αρκετά ικανοποιητική και τις τρεις ημέρες.
   
    Το βράδυ του Σαββάτου πάνω από 30 νέοι και νέες  έδωσαν τη δική  τους συναυλία στην κεντρική σκηνή  του Φεστιβάλ στελεχώνοντας  την "Εστουδιαντίνα" υπό τη διεύθυνση  του Αλέξανδρου Σπίτζινγκ.

   Η  ομάδα  των Εθελοντών στελεχώθηκε  κυρίως από νέους και νέες  που δούλεψαν σκληρά όλες  τις μέρες κάτω από τις οδηγίες  του κ.Β. Ζαμπέλη.

   Αξίζει να υπογραμμίσουμε   τη συμμετοχή των τυμπανιστών του τμήματος Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.
  Και βέβαια  να μην ξεχάσουμε τη  συμμετοχή εκατοντάδων νέων  στο πάρτυ  που στήθηκε  στην κεντρική σκηνή  χάρη στη συναυλία  του συγκροτήματος "48 Ώρες"

  Τέλος αξίζει να μνημονευτεί η παρουσία  πολλών  νέων παραγωγών  και επαγγελματιών που έστησαν τα δικά  τους περίπτερα και έδειξαν - όπως οι κτηνοτρόφοι  ή οι νέοι σεφ αλλά και οι τυροκόμοι και οι φυστικοπαραγωγοί - πως ο τόπος  μας η Αίγινα προσφερεται γαι μια καλή επαγγελματική αρχή.

    Το Φεστιβάλ Φιστικιού ανοίγει πολλές προοπτικές και δίνει ευκαιρίες. Αξίζει αυτό το τελευταίο να το προσέξουμε και να δημιουργήσουμε τις υποδομές που χρειάζονται. Οι νέοι είναι αυτοί που κατεξοχήν  στηρίζουν το Φεστιβάλ. Σε αυτούς ανήκει.
Οι τυμπανιστές

 Στιγμιότυπο από  τα "Υδροφόρια" φωτό: Aeginalight