Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός.

    Σε κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για  την Αίγινα αναδεικνύεται η έκθεση  έργων του Γιάννη Μόραλη που ανοίγει τις πύλες  της σήμερα  Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου  στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας  και θα διαρκέσει μέχρι  τις 19  του ίδιου μήνα.
     Ήδη  η  είδηση  των εγκαινίων  της έκθεσης  σε τρία σημεία  του νησιού συμπεριλαμβανομένου και του Πύργου του Μάρκελου, βρίσκεται πολύ ψηλά  στις πολιτιστικές ειδήσεις  πολλών ηλεκτρονικών Αθηναϊκών μέσων. Μεγάλη επίσης προβολή έχει γίνει από τις καταχωρήσεις  και δημοσιεύσεις  σε μεγάλες εφημερίδες όπως  το "ΒΗΜΑ" και  η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ". 
    Το πολιτιστικό αυτό γεγονός  είναι κάτι  που προσδίδει αξία  στο νησί και υπογραμμίζει για άλλη μια  φορά  το ρόλο  που έπαιξε η Αίγινα  στον πολιτισμό  της Ελλάδας, ιδιαίτερα  των  δεκαετιών μετά  τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο όταν εδώ έζησαν και δημιούργησαν καλλιτέχνες (ζωγράφοι, ποιητές, λογοτέχνες, γλύπτες) πρώτης  γραμμής.
   Ας  ευχηθούμε  καλή  επιτυχία στις εκδηλώσεις  και πολλά συγχαρητήρια  στην οργανωτική επιτροπή που αγωνίστηκε  όλο  το καλοκαίρι  για να απολαύσουμε όλοι μας ντόπιοι και επισκέπτες το έργο  του Γιάννη Μόραλη.