Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Η Γέννηση του Χριστού στην Παχιοράχη της Αίγινας.

   Με την πανέμορφη εικόνα της Γέννησης από το Ι. Ναό του Αγίου Διονυσίου της Παχιοράχης της Αίγινας ερχόμαστε να σας ευχηθούμε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, όμορφα, απλά, ειρηνικά, ζεστά για τις ψυχές όλων των ανθρώπων. Ιδιαιτέρως να ευχηθούμε "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ"  στους αναρίθμητους επισκέπτες αναγνώστες της σελίδας μας που καθημερινά  μας επισκέπτονται και μας χαρίζουν υψηλή, για ένα τέτοιο blog, αναγνωσιμότητα. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε κάθε καλό και ευτυχία στη ζωή τους  και στην οικογένεια τους.
 Η απλή και χαριτωμένη εικόνα που φιλοξενούμε  μπορεί να μην προέρχεται από κάποιον φημισμένο αγιογράφο κάποιας μεγάλης σχολής του είδους, περιέχει όμως και αντανακλά την απλότητα των Χριστουγέννων, την αγνή ευσέβεια των βοσκών και την ταπείνωση των μάγων. Τα πρόσωπα γλυκά και πανέμορφα. Τα χρώματα ζεστά, γήινα και απαλά. Μια αληθινή φάτνη. 
 
   Μια εικόνα που αντανακλά  τη ζωή των ανθρώπων του συγκεκριμένου χωριού και της περιοχής της Αίγινας. Την ενασχόλησή τους παλαιότερα με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία.
 
Και να σκεφτεί κανείς πως αυτή η εικόνα είναι δίπλα μας, την  έχουμε εδώ στην Αίγινα. Ας  την προσέξουμε την επόμενη φορά που θα ανεβούμε στην Παχιοράχη. Ας  την δούμε από κοντά κι ας διδαχθούμε από την απλότητα και τη σοβαρότητά της.
                                                                     ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ