Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Άννα Χάνου keep walking γιατί σε χρειαζόμαστε.....

   Έχει τη στόφα και  τα χαρακτηριστικά μιας  σταρ. Άν ήταν  στην Αμερική  σίγουρα η ζωή της θα είχε διαγράψει  άλλη πορεία  είτε   στο χώρο του θεάματος ή στην πολιτική. 
   Πραγματικά  η Αίγινα  είναι μικρή  για  την Άννα Χάνου. Την Άννα  του Μορφωτικού Συλλόγου, του Λαογραφικού, του Θεάτρου, της Λαογραφίας, των περιηγητικών εκδρομών, των ποικίλων εκδηλώσεων, της κοινωνικής προσφοράς.
   Η  Άννα  Χάνου  είναι μια  πολύπλευρη  πολυσχιδής και πολυτάλαντη προσωπικότητα  που εδώ και δεκαετίες  κινείται σε  πολλούς  χώρους πάντα με διάθεση προσφοράς.
   Αριστοκράτισσα  "φύσει και θέσει"  κομίζει  έναν αέρα  αρχοντιάς και μια αύρα ευγένειας  στους γύρω της. Αυθεντική, εργατική, επίμονη, ειλικρινής, τόμπρα τολμά  να διατυπώνει την άποψή  της, να μην διαπραγματεύεται, να μην βάζει νερό στο κρασί της, να παρεμβαίνει δυναμικά,  να ενοχλεί ίσως κάποιους, αλλά να προσφέρει  στην Αίγινα  και στους ανθρώπους  της. Αυτό δεν μπορεί να  το αμφισβητήσει κανείς.

      Η  Άννα  κατάγεται από μεγάλη οικογένεια  της Αίγινας με σημαντική  κοινωνική προσφορά.
    Η εργασία  και η ζωή της Άννας Χάνου είναι  συνυφασμένη  με  το Μορφωτικό Σύλλογο ο "Ι.Καποδίστριας",  με το Σύλλογο Φίλων  του Λαογρφαικού Μουσείου Αίγινας. Χάρη  στην επιμονή και στην υπομονή της έχει δημιουργήσει  ένα  τεράστιο βεστιάριο στο Μορφωτικό Σύλλογο και χάρη  στην εργατικότητα το ταλέντο και το μεράκι έχει διακριθεί  για την ενδυματολγική δουλειά  της  σε παραστάσεις  του Θεατρικού τμήματος  του Μορφωτικού Συλλόγου.
 
   Έχει συναναστραφεί με πολλές προσωπικότητες  των γραμμάτων και των τεχνών μέσα από τη δημόσια δράση της και στο πλευρό του συζύγου της Κώστα Χάνου  και έχει παίξει  σημαντικό ρόλο στους αγώνες  που έχουν γίνει  για τη διάσωση  των Καποδιστριακών κτιρίων της Αίγινας.
  Επί δεκαετίες  στάθηκε επάξια  στο πλευρό  του  συζύγου της Κώστα Χάνου. Πρωτοστάτησε  και βοήθησε στην έκδοση  του βιβλίου του, ενώ τελευταία εξέδωσε  την ποιητική συλλογή  της  γιαγιάς  της Πηνελόπης Παπαλεονάρδου.

   Τα  τελευταία  χρόνια  διατηρεί σελίδα  στο Fb  και πλέον από αυτό το μετερίζι παρεμβαίνει δυναμικά, σχολιάζοντας βάζοντας Like, ανεβάζοντας πολύτιμες  φωτογραφίες από  την προσωπική συλλογή της  και τα οικογενειακά άλμπουμ  της.
   Αν ανατρέξει  κάποιος  στη σελίδα αυτή θα  βρει πλήθος φωτογραφιών από  τη δράση  της αλλά κυρίως από τα αγαπημένα πρόσωπα  της ζωής της.

 Σήμερα  που γιορτάζει  να  της ευχηθούμε ολόψυχα  να είναι τα χρόνια της πολλά, δημιουργικά γεμάτα υγεία, δύναμη και προσφορά. 
  
  Άννα  Χάνου  keep  walking    γιατί  σε χρειαζόμαστε.