Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Santa πορεία αγάπης και προσφοράς.

   Άλλοι  το λένε  Santa run  εμείς  το είπαμε  πορεία  αγάπης και προσφοράς.
   Το κρύο πολύ αλλά  δεν στάθηκε εμπόδιο  για  τους μαθητές και  τις μαθήτριες  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας να κάνουν  τη δική τους πορεία αγάπης.  Αμέσως μετά τη  χριστουεγννιάτικη γιορτή  και έχοντας γεμίσει  τα  εορταστικά μας καλάθια  με τα  κουλούρια  που ετοιμάσαμε  τις  προηγούμενες ημέρες  στο σχολείο μαζί με την κ. Μαίρη Στενάκη, ξεκινήσαμε μια πορεία προς  το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα και το Νοσοκομείο Αιγίνης.

   Ακολουθώντας  τη διαδρομή από τον εσωτερικό δρόμο για να αποφύγουμε  τα τροχοφόρα  φθάσαμε μετά από περπάτημα μισής ώρας  στο Λεούσειο. Εκεί μας υποδέχθηκε  η κ. Παπαευσταθίου Έφη υπεύθυνη  των καθημερινών συσσιτίων που ετοιμάζονται στο Ίδρυμα  για φτωχούς συμπολίτες μας. Η κ. Παπαευσταθίου μας μίλησε  για  τη λειτουργία  του συσσιτίου, την εθελοντική εργασία  πολλών Αιγινητών αλλά  και  τις προσφορές  και δωρεές  που δέχεται το Ίδρυμα προκειμένου να λειτουργήσει και να προσφέρει  καθημερινά  στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
   Εκεί  αδιάσαμε  τα πρώτα καλάθια μας.

    Επόμενος  σταθμός  το Νοσοκομείο Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος". Ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας μέλος  του Δ. Σ. του Νοσοκομείου  υποδέχθηκε  τους μαθητές και τις μαθήτριες  και  τους  μίλησε  για τη λειτουργία  και  τις παρεχόμενες  υπηρεσίες  του Νοσοκομείου.

   Στο γραφείο  του Διευθυντού  του Νοσοκομείου αδειάσαμε  και τα τελευταία καλάθια μας προσφορά  προς  τους αρρώστους και το προσωπικό.
   Τους μαθητές  συνόδευαν  ο Διευθυντής  του Σχολείου κ. Γ. Μπήτρος και η καθηγήτρια κ. Κ. Χαλκίδου.