Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Η επέτειος του "ΟΧΙ" στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

 Η αίθουσα  εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Αίγινας ήταν κατάμεστη  σήμερα Παρασκευή 25/10 από μαθητές, μαθήτριες αλλά και γονείς. Ο λόγος διπλός. Η καθιερωμένη σχολική εορτή για τη μνήμη του αγώνα στον πόλεμο του '40 αλλά και οι βραβεύσεις  των μαθητών που αρίστευσαν την περσινή σχολική χρονιά.

Την  προετοιμασία της εορτής που ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες με την οργάνωση έκθεσης φωτογραφίας και βιβλίων (από τη Δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου)  ανέλαβαν οι καθηγήτριες κ.Πετρίτου Νεκταρία , υποδιευθύντρια του σχολείου και κ. Ρεβέκκα Χαρπίδου καθηγήτρια Αγγλικών.

   Μια μεγάλη παρουσίαση από φωτογραφίες εποχής από το μέτωπο αλλά και από την καθημερινότητα των ανθρώπων την περίοδο της κατοχής, αλλά και πρωτοσέλιδα εφημερίδων και σκίτσων συνέθεσαν το υλικό της έκθεσης. Ποιήματα, αναφορές, μαρτυρίες, λογοτεχνικά κείμενα αποδόθηκαν από  τους μαθητές και τις μαθήτριες της  Γ΄και Β΄ τάξης  του σχολείου πλαισιωμένα από εικόνες και μουσικές της εποχής.
Μετά  το τέλος  της εορτής επιδόθησαν τα αριστεία και τα βραβεία για την επίδοση της προηγούμενης χρονιάς στους μαθητές και τις μαθήτριες των τριών τάξεων.


Ευχαριστούμε  την κ. Στέλλα Μεθενίτη για τις  φωτογραφίες.