Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Μια καλαίσθητη παρέμβαση στην Κυψέλη.

  Με πρωτοβουλία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Κυψέλης κ. Μηνά Γιαννούλη, τοποθετήθηκε η καλαίσθητη αυτή περίφραξη γύρω από κάδους σκουπιδιών στην περιοχή του κοιμητηρίου του χωριού.
   Στο σημείο αυτό μέχρι πριν από λίγο  καιρό υπήρχε μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί και κάτοικοι γειτονικών περιοχών, άφηναν τα σκουπίδια τους και πολλά ογκώδη αντικείμενα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου απορριμμάτων, το σημείο αυτό να είναι πολύ βρώμικο και να έχει γίνει στέκι πολλών αδέσποτων σκυλιών και γατιών τα οποία σκόρπιζαν τις σακούλες ψάχνοντας για φαγητό. Μεγάλο όγκο από σκισμένες σακούλες και άλλου είδους σκουπίδια ήταν σκορπισμένα σε διπλανά χωράφια. Μια εικόνα ενός μεγάλου σκουπιδότοπου που δεν έκανε κανέναν περήφανο αν υπολογίσει κάποιος ότι το σημείο αυτό είναι πολυσύχναστο λόγω του κοιμητηρίου.
   Η βελτίωση του χώρου είναι αισθητή και όπως μας είπε ο κ. Γιαννούλης Μηνάς, ο οποίος με δικά του έξοδα τοποθέτησε αυτή την κατασκευή,  σκοπεύει παρόμοιες παρεμβάσεις  να γίνουν και σε άλλα σημεία της Κυψέλης.
   Εμείς ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή να έχει καταρχήν συνέχεια και αποδοχή από όλους τους Κυψελιώτες ώστε να βελτιωθεί ο τρόπος της διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Επίσης να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές  της Αίγινας.