Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Το φέρυ "Θεσπρωτία" στο Σαρωνικό.

 Στα μέσα  της δεκαετίας  του '70 ένα μεγάλο φέρυ τάραξε με τη δρομολόγησή τα ήρεμα νερά του Σαρωνικού. Δεν ήταν μόνο  το μέγεθος και η ναυπηγική του γραμμή, ήταν και το.... χρώμα. Σχεδόν καφετί. Ένα ασυνήθιστο χρώμα για πλοίο, που ήταν όμως αρκετό για να κάνει τη διαφορά.
  Η είσοδος του στη γραμμή ήταν αρκετά επιθετική. Δρομολογήθηκε για Αίγινα - Μέθανα - Πόρο, γραμμή που κάλυπτε το παντοδύναμο μέχρι τότε "Ελλάς".

Ο λόγος λοιπόν για  το "Θεσπρωτία". Ένα πλοίο που ελάχιστοι θυμούνται σήμερα στην Αίγινα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η παραμονή του στη γραμμή ήταν πολύ σύντομη. Σύντομη αλλά καθόλου απαρατήρητη αφού κατόρθωσε να αναγκάσει το "Ελλάς" να συνεργαστεί μαζί του και να έχουν εκ περιτροπής δρομολόγια προς Αίγινα - Μέθανα - Πόρο.

 Το πλοίο λοιπόν δεν ευτύχησε στο Σαρωνικό παρά  τη δυναμική του. Άλλαξε ρότα, όνομα και χρώμα. Ονομάστηκε " ΔΗΜΟΣ Π." και για αρκετά χρόνια ταξίδεψε στη γραμμή της Κέρκυρας. 

Εδώ και χρόνια έχει καταλήξει στη μακρινή..... Χιλή όπου πράσινο πλέον και με το όνομα "KAVALA" συνεχίζει την πορεία του.

Θυμηθήκαμε τα πλοίο αυτό με τα πολλά ονόματα και τα απίθανα χρώματα χάρη στις δημοσιεύσεις του κ. Παντελή Φύσσα στο Fb  στην εξαιρετική  σελίδα  που διατηρεί.
"Θεσπρωτία" λοιπόν ένα πλοίο με πολλά χρώματα και ονόματα.