Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Το πρώτο κουδούνι στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

Μια διαφορετική ημέρα ήταν η σημερινή και στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Ο αγιασμός τελέστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου στο προαύλιο  του σχολείου, και όχι στην αίθουσα εκδηλώσεων. Οι μαθητές φορώντας μάσκες παρακολούθησαν τον αγιασμό που τέλεσε ο εφημέριος  του ναού της Κυψέλης π. Νεκτάριος Κουκούλης ενώ  αρκετοί γονείς που συνόδευσαν τους καινούργιους μαθητές της Α΄ τάξης στάθηκαν στην είσοδο  του σχολείου

Καλή διάθεση, χαμόγελα αλλά και κάποια ίχνη άγχους διέκρινε κάποιος  στα πρόσωπα  των παιδιών για αυτή την πρωτόγνωρη και εντελώς διαφορετική έναρξη των μαθημάτων. Ο π. Νεκτάριος ευχήθηκε στους μαθητές και αγίασε  τους χώρους του σχολείου.

Την τελετή παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης ο οποίος εκπροσωπώντας το  Δήμαρχο Αίγινας ευχήθηκε  για την καινούργια χρονιά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κυψέλης κ. Μηνάς Γιαννούλης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.

Οι μαθητές στη συνέχεια παρέλαβαν τα νέα  τους βιβλία το πρόγραμμα  των επόμενων ημερών, ενημερώθηκαν για τις οδηγίες  του Υπουργείου και δέχθηκαν κέρασμα από τους καθηγητές  τους.