Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου στα Καποδιστριακά κτίρια της Αίγινας

Μια προγραμματισμένη επίσκεψη με μεγάλη σημασία  για  την Αίγινα  πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος  της Επιτροπής για  τον εορτασμό του 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.
  Η κ. Αγγελοπούλου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του εορτασμού, επισκέπτεται όλους τους τόπους και τα σημεία της Ελλάδας που θα συμμετάσχουν στον εορτασμό. Η σημερινή επίσκεψη πέρα από την υποδοχή στο Παλαιό Δημαρχείο, τις ανακοινώσεις και τις ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων, περιελάμβανε την επίσκεψη της στην Μεγάλη Εκκλησία όπου ορκίστηκε ο πρώτος Κυβερνήτης, στο Εϋνάρδειο και κυρίως στο ανακαινισμένο κτίριο  του Κυβερνείο στο οποίο οι εργασίες βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο  πριν την ολοκλήρωσή τους.
Στην Μητρόπολη υποδέχθηκαν την κ. Αγγελοπούλου τα μέλη της Επιτροπής για το '21 στην Αίγινα ενώ εντός  του ναού ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης την ενημέρωσε για την ιστορικότητα του ναού και το ρόλο που διεδραμάτισε στα Καποδιστριακά χρόνια.

Η κ. Αγγελοπούλου ενημερωμένη αρκετά  για τα θέματα της Αίγινας ξεναγήθηκε στη συνέχεια  στο Κυβερνείο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά  τις πόρτες  του στους επισκέπτες οι οποίοι είχαν τη χαρά  να δουν από κοντά  την πρόοδο  των εργασιών και τη μορφή που έχει πάρει το κτίριο. Στη ξενάγηση ακούστηκαν πολλά  και ενδιαφέροντα θέματα  για τη μελλοντική του λειτουργία και τη μεγάλη έκθεση της Βουλής  των Ελλήνων που θα φιλοξενηθεί στους χώρους του.

Στο ισόγειο του κτιρίου φυλάσσεται η μαρμάρινη επιγραφή που υπήρχε  εξωτερικά στο Κυβερνείο και πρόκειτια να τοποθετηθεί εκ νέου στο κτίριο σε εμφανές σημείο.