Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Τετραθέσιο το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος.


 Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος είναι η τοποθέτηση από αυτή τη σχολική χρονιά  2020 -21 και  4ου εκπαιδευτικού με συνέπεια τη μεταβολή  του και πάλι σε τετραθέσιο σχολείο. Η θετική αυτή εξέλιξη καταγράφεται μετά από τις συντονισμένες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από το Δημάρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά, τη Διευθύντρια  του Σχολείου κ. Ε. Βογιατζή το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με πρόεδρο τον κ. Γ. Μούρτζη και όλων των γονέων που από πέρσι είχαν εκφράσει την αγωνία  τους για την εξέλιξη της λειτουργίας  του Σχολείου.

Με αυτή την απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Πειραιά, η λειτουργία  του σχολείου αναβαθμίζεται. Το σύγχρονο από κάθε άποψη κτιριακό συγκρότημα  του σχολείου, που είναι και το νεότερο ηλικιακά σχολικό κτίριο σε όλο  το νησί, αναβαθμίζεται με την τοποθέτηση και 4ου εκπαιδευτικού. Αυτόματα βελτιώνεται η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε όλη την περιοχή. Κάτι που πρέπει να εκτιμηθεί  και να αξιοποιηθεί από  τους γονείς  των περιοχών που καλύπτει το συγκεκριμένο σχολείο  αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Είναι πολύ σημαντικό ένα σχολείο να μην υποβαθμίζεται ή να μην υπολειτουργεί αλλά να αναβαθμίζεται η λειτουργία του και να παρέχει παιδεία και πολιτισμό.