Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γιώργος Καλοκέντης αποχαιρετά την Αίγινα που αγάπησε.

   Ταυτισμένος απόλυτα με την Αίγινα  και  την προβολή της. Αφιερωμένος στο νησί του ο Γιώργος υπήρξε από τους παθιασμένους εραστές της Αίγινας που με κάθε τρόπο προσπαθούσε να προωθήσει  τις ομορφιές  του τόπου μέσα από το φωτογραφικό  του φακό.

    Είναι από τους πρώτους που οι φωτογραφίες  τους κόσμησαν λευκώματα και βιβλία ενώ κάποιες από αυτές άνετα θα μπορούσαν να σταθούν και  να πωληθούν ως καρτ - ποστάλ.

    Από  το μετερίζι του στο Δήμο Αίγινας αγωνίστηκε  για  τα πολιτιστικά  θέματα και  ήταν πάντα παρόν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο Δήμος, είτε παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις είτε καλύπτοντας τις φωτογραφικά. Από τα πρώτα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας την οποία  βοήθησε ιδιαιτέρως. 

Τα  τελευταία  χρόνια είχε ιδρύσει  το Σύλλογο "Όλβια πόλις" και μέσω αυτού προωθούσε  τα πολιτιστικά θέματα και την ιστορία  της Αίγινας ακόμα και στο εξωτερικό. Ήταν ο πρωτεργάτης της αδελφοποίησης του Δήμου Αίγινας με την Οδησσό της Ουκρανίας και συμμετείχε σε πολλές αποστολές που επισκέφθηκαν  την πόλη που ιδρύθηκε  η Φιλική Εταιρεία. Ξεναγούσε και ενημέρωνε εκ μέρους του Δήμου, τους επισκέπτες και τις αποστολές  που έρχονταν στην Αίγινα

Αρκετές ήταν οι φορές  που αγωνιζόταν μόνος και προσπαθούσε  το καλύτερο για το νησί του. Ευγενής και προσηνής θα μείνει στην μνήμη όλων μας έχοντας αποσπάσει  το θαυμασμό και το σεβασμό για  την εργασία  του και τις υπηρεσίες που πρόσφερε στον τόπο.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν προέρχονται από την προσωπική του σελίδα  στο Face book.