Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

"Το μικρό σπίτι στο Λιβάδι" επέστρεψε στην ΕΤ1

Η  Λόρα, ο Τζο, η Μαίρη, η Νέλλη, ο κ. και η κ. Όλσεν επιστρέφουν στην ΕΤ1.

Οι  ήρωες  της παλαιάς  οικογενειακής σειράς "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" θα μας κρατούν συντροφιά από τη συχνότητα  της  ΕΤ1  κάθε απόγευμα  και ώρα  19.00. Μια  αμερικάνικη σειρά από τις καλύτερες στο είδος  της που λατρεύτηκε από  το κοινό σε όλα  τα μήκη και τα πλάτη  της  γης, με αυθεντικούς ήρωες και στιγμιότυπα από την καθημερινότητα  στην αμερικάνικη επαρχία.

"Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" είναι μια  ηθογραφία  εποχής  της  Αμερικής των αρχών του αιώνα  κάπου στη Μινεζότα.  Ξύλινα σπίτια, ράντζα, κάρα με άλογα, χωματόδρομοι, γεφύρια και μια ατέλειωτη φύση με λιβάδια, ποταμάκια  και λιμνούλες που οι ήρωες απολαμβάνουν σε κάθε επεισόδιο. Κέντρο της ζωής το μικρό  χωριό με  την εκκλησία που τις καθημερινές μετατρέπεται σε σχολείο και βεβαίως  το κατάστημα  του κυρίου και της κυρίας Όλσεν.Η θρυλική κακιά  του σήριαλ που  βασανίζει  με τις ιδιοτροπίες  της  το σύζυγο της και τα παιδιά. Από την άλλη ο καλοκάγαθος ιερέας, η υπομονετική μάνα, η σκανδαλιάρα Λόρα, η συνετή Μαίρη και η ψηλομύτα Νέλλη μαζί με άλλους ήρωες συνθέτουν το παζλ  των πρωταγωνιστών. Ασφαλώς  ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο πατέρας της οικογένειας ο Τζο (Μάικλ Λάντον) που πάντα κατορθώνει  τα καλύτερα  για την οικογένειά του (οικογένεια Ίνγκλις) δίνει μάχες και υπερασπίζεται το δίκαιο και το σωστό. Δίπλα του ο ήρωας της καθημερινότητας  του σπιτιού, η γυναίκα  του που γίνεται και δασκάλα κάποια στιγμή.

Και όλα  αυτά  σε εννέα  κύκλους επεισοδίων (συνολικά  212). Η σειρά  ξεκίνησε να προβάλλεται στην ΕΤ1  πριν 46  χρόνια. Η μετάδοση της θα είναι δωρεάν και από την πλατφόρμα  ΕΡΤFLIX