Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Δύο τελευταίες διαδικτυακές δράσεις από την ΚΕΔΑ και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Δύο τελευταίες  πολύ σημαντικές διαδικτυακές δράσεις από την ΚΕΔΑ και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών τη Δευτέρα  19  Απριλίου στα πλαίσια  του κύκλου ομιλιών με τίτλο: "Επιστήμη και Κοινωνία".

Τα  δύο τελευταία  θέματα  είναι άκρως ενδιαφέροντα και αναφέρονται  στο θέμα  της κλιματικής αλλαγής και συγκεκριμένα  το πρώτο καταπιάνεται με την παραγωγή ενέργειας στα ελληνικά νησιά.

19:00 «Παραγωγή ενέργειας στα ελληνικά νησιά – Μείωση ρυπογόνων μεθόδων και προτάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

Εισηγητής: Δρ. Ανδρέας Κόρας, Υπολογιστική Ρευστομηχανική (με εφαρμογή στην αιολική ενέργεια), Λέκτωρ Τομέα Αεροδυναμικής & Μηχανικής Πτήσης Σχολής Ικάρων, μέντωρ 1ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού της Ε.Ε.Φ. με θέμα «Η καθαρή ενέργεια στη μάχη για την κλιματική αλλαγή»

20:00 «Κλιματικές μεταβολές: από την αρχαιότητα στη σύγχρονη εποχή και από το τοπικό στο παγκόσμιο. Μνήμες και προκλήσεις του καιρού μας»

Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Βλαχάκης, αναπληρωτής καθηγητής Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Φιλοσοφία & Επιστήμες στον ελληνικό χώρο από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα», Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Επικοινωνία της Επιστήμης»

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/84074723545