Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

"Δάσκαλος σε δύο ρόδες" της Μαρίας Ανδρικοπούλου.

Ένα απρόσμενο δώρο βρήκα μέσα στην ταχυδρομική μου θυρίδα. Ένας μεγάλος φάκελος αρκετά παχύς! Αποστολέας  η συγγραφέας Μαρία Ανδρικοπούλου που είχα  τη χαρά και την τιμή να γνωρίσω στις εξαιρετικά ποιοτικές βραδιές  της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης τον περασμένο Αύγουστο, παρουσιάζοντας το βιβλίο  της : "Τα γεώμηλα  του Ιωάννη".
Καρπός εκείνης  της  βραδιάς η γνωριμία με έναν άνθρωπο σπάνιο, με μια συγγραφέα με ιδιαίτερες ευαισθησίες και γνώση.
Το βιβλίο  της "Δάσκαλος σε δύο ρόδες" θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα πολύ καλό δώρο σε εκπαιδευτικούς σήμερα (5/10)  που είναι η μέρα η αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία  του δάσκαλου Μπεσάρ που κουβαλούσε μια αγκαλιά  βιβλία με το κίτρινο ποδήλατο  του σε χωριά  του Αφγανιστάν, όταν δίπλα  του έπεφταν βόμβες. Μια αφήγηση βασισμένη στην πραγματική ιστορία του δάσκαλου που  μετέτρεψε το ποδήλατό του σε κινητή βιβλιοθήκη και αναζητούσε το δίκαιο μέσα από την παιδεία.
                                     

 Κι ενώ δίπλα του χόρευαν οι βόμβες, κάθε φορά που ένα βιβλίο έφτανε στα χέρια των παιδιών, μια μικρή αχτίδα χαμογελούσε στον ουρανό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)