Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Βράβευση μαθητών του μαθητικού διαγωνισμού για τα 100 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου

                                       

Με τη βράβευση  των επιτυχόντων ολοκληρώθηκε χθες  Τρίτη 8 Νοεμβρίου ο μαθητικός διαγωνισμός για τα 100 χρόνια από την κοίμηση  του Αγίου Νεκταρίου. 

Η απονομή των βραβείων έγινε στο τέλος  του πανηγυρικού Εσπερινού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ. Ο Διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί στις αρχές  της σχολικής χρονιάς 2019 -2020 αφορούσε την κατάθεση δοκιμίων, λογοτεχνικών διηγημάτων, ποιημάτων, βίντεο, φωτογραφίας, ζωγραφικής  και για τις δύο βαθμίδες  της εκπαίδευσης στην Αίγινα.

Τα θέματα του διαγωνισμού που καλούνταν να επιλέξουν οι διαγωνιζόμενοι ήταν: «Ο Άγιος και εγώ», «Ο Άγιος Νεκτάριος και η οικολογική συνείδηση» «Η παρουσία  του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα». Συμμετείχαν  65 μαθητές  Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Η επιτροπή με πρόεδρο τον αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Γελαδάκη και μέλη της τους Θεολόγους εκπαιδευτικούς της Αίγινας και φιλολόγους επέλεξε μετά από συνεδρίαση της να απονείμει βραβεία στους παρακάτω μαθητές:

Κάππο Βαγγέλη, Χατζίνα Γεώργιο, Βαγγέλη Σοφικίτη, Μαρία Μιγκάχεντ, Φιλαρέτη Γιαννούλη, Κωνσταντίνα Μωυσή, Γιαννίτση Αθανασία, Μαρμαρινού Νεκταρία – Εμέλεια.

Η απονομή των βραβείων έγινε μετά το πέρας  του Εσπερινού στο μεγάλο ναό του Αγίου Νεκταρίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ.

Στους μαθητές απονεμήθηκε  το επετειακό μετάλλιο  της Ιεράς Μητροπόλεως για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ένας επιστήθιος σταυρός, μια Καινή Διαθήκη και ο σχετικός έπαινος.