Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

Μια λαμπρή ημέρα για την Αίγινα η εορτή του προστάτη της Αγίου Νεκταρίου.

"Πως μπορεί ένας άνθρωπος να  σφραγίσει με την παρουσία του έναν ολόκληρο αιώνα!" αναρωτήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος στην ομιλία  του κατά  τη διάρκεια  της  Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον νέο Ιερό Ναό  του Αγίου Νεκταρίου πλαισιωμένος από αντιπροσωπείες μαθητών  των σχολείων του νησιού με  τις σημαίες  τους. Ο  Σεβασμιότατος αναφέρθηκε με συντομία στην  αγάπη του Αγίου προς  το νησί και τους ανθρώπους του, στη μεγάλη του επιθυμία να έρθει και να μονάσει στο χώρο  της Ιεράς Μονής που ίδρυσε  αλλά και στην συνεχή φροντίδα  του για τις μοναχές  και τους ανθρώπους γενικότερα. Δεν παρέλειψε να τονίσει το βάσανο της δίωξης  του από την Αλεξάνδρεια και την αγωνία του μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας Ιερόθεου για την αποκατάσταση του Αγίου από  το Πατριαρχείο  της Αλεξάνδρειας.
Ο  συννεφιασμένος  ουρανός δεν επηρέασε καθόλου την λαμπρότητα  της ημέρας. Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στο μοναστήρι  του Αγίου και τηρώντας  τα υγειονομικά μέτρα προσήλθαν να προσκυνήσουν  τα Τίμια Λείψανα, την Κάρα και την εικόνα  του Αγίου.

Μετά  το πέρας  της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας όπου λειτούργησαν οι Μητροπολίτες Παροναξίας κ. Καλλίνικος και Ύδρας κ. Εφραίμ καθώς και ο επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος τελέστηκε η Δοξολογία και λιτάνευση της εικόνας  του Αγίου περιμετρικά  του ναού χωρίς  το εκκλησίασμα και οι πιστοί να ακολουθήσουν, ενώ ο Μουσικός Σύλλογος "ΜΟΥΣΑ" απέδιδε  τον ύμνο "Αγνή Παρθένε Δέσποινα"
Η  λιτανεία  στην παραλία  της Αίγινας και στους δρόμους της πόλης δεν πραγματοποιήθηκε ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε  τους εορταστές Αιγινήτες και μη να χαρούν την ημέρα και να απολαύσουν την κοινωνία  της εορτής, ευχόμενοι μεταξύ τους και ανταλλάσσοντας λόγια  χαράς και αισιοδοξίας.


Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου κάθε  χρόνο στις  9 Νοεμβρίου αποτελεί και θα αποτελεί πάντα την πιό λαμπρή ημέρα  του νησιού και μαρτυρεί περίτρανα  την μεγάλη ευλογία  του Αγίου προς  τους ανθρώπους του Σαρωνικού αλλά και την αγάπη αυτών προς  τον Άγιο.